Éjjeles műszak utáni rosszullétre megoldás?
Három műszakban dolgozom és éjjelesből ha hazajöttem, azonnal megyek aludni (tisztálkodás azért még belefér), de mikor felkelek, utána nem jó a közérzetem. Nem olyan igazi rosszulét de enni alig tudok inkább csak gyümölcsöt, és nem érzem valami jól magam. Nem most kezdtem a három műszakot, eddig elviseltem, most már kéne valami megoldás. Mert amúgy meg ilyenkor, éjjeles műszakban tudok több mindent csinálni, mert ráérek délután végezni a dolgaimat nyugodtabban.
Tény, hogy keveset alszom, hamar felébredek (azt hiszem azért általában mert mennem kell mosdóba, de a gyógyszert muszáj bevennem vízzel lefekvés előtt).
Igazából ötletekre lennék kíváncsi, hogy aki hasonló cipőben jár, mit csinál hogy jobban érezze magát, frissebb legyen, jobb közérzetű?
Szoktam kardió fitnessezni (vagy néha erősítő) a mozgásom egy kicsit jobb utána, de ugyanúgy mosogatórongynak érzem magam.
A három műszak nagyon megviseli a szervezetet. Mert nincs ritmus.. épp megszoknád, csere. A ritmuson alapszanak a szervezetünk ritmikus rendszerei: légzés,keringés
és ezeken pedig gyakorlatilag minden..
Eddig elviselted, mostanra jelez a szervezeted, hogy kihasználod, mostanra lefogytak a tartalékai..
Amennyire lehet, legyen ritmus az alvásban-evésben. És ahogy lehet, kívánom, találj más, jobb, emberibb beosztású munkahelyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!