Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 21 éves férfiként egyre...

21 éves férfiként egyre többször érzem úgy, hogy sírni szeretnék, de nem tudok. Ez normális?

Figyelt kérdés
2014. febr. 5. 12:11
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Valószínűleg azért nem sírsz az szomorú dalokon meg filmeken, mert nem azt a részedet szólítják meg, ami a gondod forrása. Ez olyan, mintha valakinek az elvesztésekor úgy akarnák kisírni magunkat, hogy rácsapjuk a hüvelykujjunkra a kocsiajtót.... lehet hogy tényleg elsírod magad, de ha nem arra gondolsz, ami kiváltotta a szomorúságodat közben, akkor nem az nem fog eltűnni csak azért mert folyik valami a szemedből. Nekem van egy javaslatom: Azt mondod, összesűrűsödtek a dolgok. Vajon mi történt? Hogyan történt ez pontosan, mik alakították ki? Hogy éreztél egyes fázisainál a történéseknek? Hogy érzel most a jelenedre múltadra és jövőre gondolva? Fogj egy-két-.... üres papírlapot, és addig ne hagyd abba az írást, amíg rá nem jössz ezekre a kérdésekre, illetve hagyd, hogy a gondolataid menete vezesse az írásodat (de szerintem mindenképpen írd le, tapasztalataim szerint csak végiggondolni közel sem olyan hatékony). Lehet, hogy egy ideig minden nap vissza fogsz térni a lapokhoz, hogy elakadsz, de addig ne hagyd abba, amíg tökéletesen definiálni nem tudod a szomorúságod, sírásra-késztetetésed okát. Tudom hogy ez nagyon "nem macsó" dolognak hangzik, de nem kell senkinek elmondanod, hogy ezt csinálod. Ha megtaláltad a legfájóbb pontot, próbáld meg feldolgozni, gondold át újra és újra, éld át még egyszer (itt jön majd a sírás, ha még mindig "szeretnél" sírni), majd valahogy engedd el, gondold át megint és megint, amíg elveszíti az élét a dolog (vagy dolgok!).... Bár már valószínűleg a megtalálása is hatalmas megkönnyebbülés lesz. Hidd el, ez működik. Az emberi psziché egy fantasztikus szerkezet, hihetetlen dolgok meg"gyógyítására" képes, csak ismerni kell hozzá önmagunkat rendesen!
2014. febr. 7. 01:14
 22/26 anonim ***** válasza:

A jelenség igen - mármint, hogy sírni szeretnél, de nem tudsz. Az nem, ami mögötte van (valószínűleg gyász vagy mély depresszió).

Miért ne sírhatnál férfiként? Mert az idióta társadalom beleverte a férfiakba, hogy sírni gyengeség? Az el nem sírt könnyek mindig megbosszulják magukat. Majd lesz helyett rák, vagy szívinfarktus, alkoholizmus vagy egyéb más nyavalya.

Sírj csak nyugodtan.

Ha kéne, de nem tudsz, akkor ajánlom a zenét - bármilyet, ami neked segít. Én klasszikusokat szoktam hallgatni vagy a YT-on keresek verseket, Latinovits és a többiek előadásban. vagy megkeresem a Bánk bán nagyáriáját, Simándyval. Mindig segít. :)

2014. febr. 7. 08:59
 23/26 anonim ***** válasza:
Cserháti Zsuzsa - Boldogság gyere haza videofelvétel. Jó sírást.
2014. febr. 10. 12:49
 24/26 A kérdező kommentje:

21: Köszönöm, ezt majd kipróbálom (csak nehéz erre is időt szakítani...).

23: Köszi, de különösebb hatással az sincs rám.

2014. febr. 10. 19:59
 25/26 anonim válasza:
Első körben egy pszichológust lenne érdemes megkeresni. Különben: "Minden ember szívében egy Isten alakú űr van amit egyedül csak Isten képes betölteni" (Pascal).
2014. febr. 11. 09:47
 26/26 Kripton001 válasza:

Kedves Kérdező,

Végigolvastam a hozzászólásokat...

Gyerekként igen érzékeny voltam, könnyen elsírtam magam (főleg az állatokat tudtam nagyon sajnálni :)). Ritkán fordult elő, hogy kikaptam volna a szüleimtől, mert érzékeny belsőmnek elég volt, ha szüleim komolyan rám szóltak.

Aztán 18 lettem. Sohasem csináltam nagy dolgot a szülinapomból: egy évvel több, na bumm. De a 18. után tényleg történt valami: változni kezdtem. Most 29 vagyok, és egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor sírtam azóta. Nekem is eszembe jutott, hogy valami baj lehet velem, párommal is megosztottam aggodalmaimat, de rá kellett jönnöm, hogy velem semmi baj. Egyszerűen felnőttem, és gyermeki énemhez képest rengeteget változtam. Sok mindenen keresztül is mentem, ez talán valóban megkeményített, mint ahogyan az egyik válaszoló is írta már előttem.

Ne aggódj. Nem kell mindenáron sírnod. Talán történnek veled olyan dolgok, amiről úgy gondolod, normális vagy "illő" lenne, ha sírnál miattuk. Nem feltétlen. A párom, akiben 110%-ig megbíztam, 5 év házasság után buta módon, egyik napról a másikra elhagyott. Életem szerelme 2 hét alatt egy ismerősömmé vált. Egyszer sírtam...

Változol. 21 éves vagy. Figyeld önmagad, és ismerd meg önmagad. Talán bizonyos dolgokra rá fogsz csodálkozni, új, eddig önmagad előtt is ismeretlen tulajdonságaid jönnek a felszínre. Igyekezz jó és jellemes emberré válni. Ha szükségét érzed, a nagyobb orvosi rendelőkben van ingyenes mentálhigiénés tanácsadás (a XIX. kerben legalábbis van), kérj segítséget.

2014. márc. 3. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!