Mitralis prolapsus, ki hogyan éli meg?
Szia/sziasztok! 22 éves lány vagyok, nekem most pénteken állapították meg, hogy mitralis prolapsus-om van, igaz, enyhe fokú és időszakos. Betaloc-ot kell szednem rá, de azt is csak akkor, ha panaszom van és akkor is csak egy felet.
Én konkrétan 13 évig versenyszerűen sportoltam, 2 és fél éve hagytam abba, és tavaly októberben(!!!) jelentkeztek a tüneteim. Augusztusban voltam még teljes kivizsgáláson, ECHO, EKG, minden nyavaja, akkor nem látták, mert más frekvencián volt a szívem, vagy mi a szösz.
Kicsit elkeserített, hogy tényleg van valami "bajom", hipochonder vagyok, azt hittem, csak behaluztam megint valamit magamnak, de most, hogy így olvasgatom a dolgokat. kicsit megnyugodtam.
Pénteken ECHO után még voltam terheléses EKG-n is, akkor csak annyi derült ki, hogy alacsonyan vagyok terhelhető. Még szép, kijöttem a kondiból az utóbbi időben + stressz + ülőmunka. :) De nekem a doki azt mondta, hogy MUSZÁJ sportolni, meg sokat ENNI. (iszonyatosan le vagyok amúgy fogyva a stressz miatt) Nem maratonokat futni meg ilyesmi, de sportolni muszáj. Nekem a dokim a jógát ajánlotta.
Amúgy nekem a tüneteim: mellkasban remegésszerű szívritmus + fulladás, de ez csak 1-2 másodpercig. Meg olykor egy-egy bedobbanás. Szóval nem vészes, csak eléggé ijesztő, meg természetesen folyton figyelem magam, hogy mikor jön a következő. Na EZT nem szabad! Csak nagyon nehéz. :/
Remélem, valakinek segítettem ezekkel az infókkal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!