Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ritalin (akárhány mg-os)...

Ritalin (akárhány mg-os) szedésével és orvossal történő felíratásával kapcsolatban milyenek a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Van e itt valaki aki a Ritalint, élinkítő hatása miatt valahogy el tudta érni hogy felírják neki, pedig nem szenved semmilyen oyan betegségben amire ált. adják? Hogy csinálta, mit mondot, igért? Kétreceptes gyógyszer: ez azt jeleti-e hogy 2 orvos írja fel?(háziorvos, neurólogus, vagy kik?
2009. dec. 1. 11:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
34%

Hát ezt te nem fogod elérni szerencsére.

"A Ritalin egy átfogó kezelési program részeként javasolt, ami egyaránt tartalmaz pszichológiai, nevelési és szociális lépéseket, illetve intézkedéseket, a magatartási tünetcsoporttal rendelkező gyermekek állapotának stabilizálására.

A diagnózishoz egyaránt szükséges az orvosi, speciális pszichológiai, nevelési és szociális közreműködés.

A figyelemhiányos hiperaktív rendellenességek kezelésében csak a komplett előzmények felvétele és értékelése után javasolt a Ritalin alkalmazása. A Ritalin rendelésekor a gyermek életkorának figyelembevételével kell értékelni a tünetek súlyosságát és fennállásuk időtartamát.

A gyógyszer nem rendelhető csupán egy vagy több magatartási tünet megléte alapján. Amikor ezek a tünetek akut stressz reakcióval társulva jelentkeznek, a Ritalin-kezelés általában nem indokolt.

Különleges rendelvényhez kötött, a külön jogszabály szerint kábítószerként és pszichotróp anyagként minősített gyógyszer (KP).

Korlátozott érvényű orvosi rendelvényhez kötött, szakorvosi kórházi diagnózist követő járóbetegellátásban alkalmazható gyógyszer (J)."

2009. dec. 1. 11:32
 2/14 A kérdező kommentje:

Na végre valaki, aki ha nem is ért eggyett a kérdés alklamazásával kapcsolatban, akkor is megválaszólja azt és nem kezd fölösleges moralizálásba. Egyébiránt nekem a munkám gyors és precíz elvégzéséhez és a tanulmányok egyidelyű elvégzéshez van erre a gyógyszerre szükségem. Tudom, hogy csodaszer nincs a világon, de ha pár órát nem fáradtan hanem hasznosan tölthetek el, akkor megéri kockáztatnom. Majd konzultálok egy pszicháterrel, hátha rávezet a gyógyszer elnyerésének az utjára, vagy hatásos egyéb módszert javasól. Az is lehet hogy tényleg van valami problémám, mert a koffeintablettából napi 6-8 se segít, csak felveri a pulzusom meg a végén csillagokat látok gondolom magas vérnyomás.

Mégegyszer köszönöm a választ! Ha esetleg tud egyéb megoldást írja le az email címemre.

2009. dec. 1. 15:47
 3/14 anonim ***** válasza:
80%

Nem véletlenül nem értek egyet a gyógyszer szedésével, ugyanis sajnos bőven van tapasztalatom és információm az idegrendszerre ható szerekkel kapcsolatban. Még akkor is nagy bajokat tudnak okozni, ha indokolt betegségre írja fel az orvos.

Hát még ha nem is rendeltetésszerűen használja valaki... Szóval, mindenképp lebeszélnélek róla, ennél még a kávé és az energiaital is jobb. Na meg persze elegendő alvásra van szükég.

2009. dec. 1. 15:55
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként itt elérhetőek a teljes szakmai leiratok:

[link]

[link]

2009. dec. 1. 16:01
 5/14 anonim ***** válasza:
82%
Gondolom felnőtt vagy, ezestben pedig sehogyan és ez így is van jól. Ha nem vagy hiperaktív vagy narkolepsziás, akkor a gyógyszer hatása pontosan ugyanolyan, mintha kokaint szednél csak erre nem lehet rászokni. Próbáld ki mondjuk a guaranaőrlemény kapszulát vagy a zöld teát esetleg, lehet első hallásra nevetséges, de tényleg működik: a jógát. Ha pedig rövid idő alatt nagy szellemi teljesítményre van szükséged, akkor a legegyszerűbb, ha közben lassan elkortyolgatsz 2l vizet, diót és halat eszel. Jót tesz még a MagneB6 is.
2009. dec. 15. 19:10
 6/14 A kérdező kommentje:
Érdekes! Majd kipróbálon zeket! Kösz.
2009. dec. 16. 12:37
 7/14 Kondor Judit ***** válasza:
Sajna az én lányomnak is kellett szedni,de én változást nem láttam rajta és abba is hagytam,de mondtam a dokinak is és egyet értett velem.Hál istennek csak 2-3 hónapi adtam neki,de változott a lányom,mivel változtam én is:)
2010. dec. 15. 09:21
 8/14 anonim ***** válasza:

Kérdező: Hasonló cipőben járok, csak én még most fogom befejezni a közép sulit , de ez is elég megterhelő az én agyamnak. ADHD-m volt , 14 éves koromban úgy gondolták hogy "elmúlt" kemény 3db teszt megíratása után , amit kb 20 másik gyerekkel együtt írattak :) De képtelen vagyok annyit tanulni hogy akárcsak a 4-es átlagot is elérhessem. Nem tudok odafigyelni semmire 30 percnél tovább, így vagyok filmekkel is , mesékkel is, mindennel. Nekem felírták a ritalint 12-13 éves koromban de anyám nem akarta beadni. Most hogy itt az érettségi 11 évnyi anyagot kellene bepótolnom hogy sikerüljön majd tovább tanulnom. És ez drogok nélkül tudom h nem fog menni. Ha próbáltad a diót és a többi természetes szert neked mi vált be?

Ritalint nem fogják már nekem sem felírni, múltam 18. De van még pár szer ami a agyra hat és növeli a memóriát, ha ezt természetes úton nem sikerül elérnem utánajárok mik is ezek pontosan milyen mellékhatással és majd írok ide. Kérlek te is válaszolj hogy értek e valamit a természetes dolgok.

2011. júl. 21. 19:15
 9/14 A kérdező kommentje:

A szőlőcukor valóban segít koncentrálni.

Az MDPV nevű (még legális) anyag is tud segíteni, de nagyon kis mennyiséget szabad egy nap, mert ha sok, akkor az ugyanúgy hátráltat a tanulásban.

2011. aug. 15. 21:06
 10/14 anonim válasza:

Az általad említett "MDPV" dizájer drog. Azaz biztosan nem fog tőle jobban menni a tanulás. Azonban rendkívül mérgező anyag és nagymértékben károsítja az idegrendszert.

A Ritalin azonban segíti a tanulást és segíti a koncentrálást, mivel metifenidátot tartalmaz amely épp úgy mint az amfetamin, stimuláns.

Amerikában régóta elterjedt szokás diákok közt a metifenidátot tartalmazó gyógyszerek szedése tanuláshoz.

2012. febr. 19. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!