Gyakori rosszullétekre vagy egyéb okból kapott már vki 24 órás EKG-t? Mi lett az eredményetek?
szia,én 16 éves lány vagyok, holterre gondolsz szerintem az a neve a 24orás EKGnak. 11 éves koromban volt először ilyen vizsgálatom,sajnos én mindig elájultam és ez mutatta ki hogy harmadfokú AV blocckom van (kihagy igy 4mp kb a sziv,vagyis ugymond megáll eddig majd ujraindul magátol)
ekkor volt egy pacemaker műtétem, ez már 5 éve. azóta fél - egy évente van ilyen vizsgálatom, máe megszoktam.
tavaly amúgy 2012.okt. megint megműtöttek,kicserélték a pacemakert mert volt egy rosszul létem és ez a HOLTER azaz 24 orás EKG mutatott vmit.
azóta jól vagyok :)
első vagyok.
hugomnak aki 15 éves neki most volt mert tesin nm birt futni és szurt a szive, neki viszont semmit nem mutatott csak h néha kicsit gyorsabban ver,de normális
Szia! Holterre gondoltam én is, ott találtak rendellenességeket.
Sajnálom, hogy ilyen dolgokat kellett átélned.:(
Volt elektrofiziológiai (katéteres) vizsgálatod is??
Szegény, elég ritka hogy kislánykorban jelentkezik harmadfokú AV-block. Általában idősebb embereknél, infarktus miatt szokott jelentkezni. Lehet, hogy nálad valami öröklött hajlam volt erre az ingerületvezetési zavarra.
Kérdező: azt esetleg tudod-e, milyen eltéréseket találtak?
hát lehet volt hajlamom mert dédipapámnak volt pacemakere bár nm tom mért.
4évig volt egy elektródás pacemakerem de mivel egy éve volt kamrai és pitvari valami hogy az egyik lassabb volt másik gyorsabb emiatt kellett 2elektródás.
am volt valamien elektrofiziológiai vizsgálatom hogy vissza emlékszek de nem katéteres mert a 2 elektróda eleve 2 éren keresztül a szivembe van ugxmond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!