Tegnapelőtt mértük a vércukorszintemet és 8,9 volt. Ez nagy baj?
Figyelt kérdés
Estefele történt.mit lehet tennem?szerintem nem volt jó mert nem éhgyomorra mértem.Barátnőmnek meg 8,2 volt.Lehetséges az, hogy olyan kaját ettünk,ami ennyire felvitte?
16 éves lány vagyok.
2009. nov. 16. 13:21
1/6 anonim válasza:
kaja után felmehet ennyire, bár pivit magas. de alapvetően nem vészes. édességek, szénhidrátok kaják felvihetik ennyire. reggel mérjél éhgyomorra.
2/6 anonim válasza:
Ha ez éhgyomri lenne, akkor baj lenne. A kaja befolyásolja az értéket az bizti, bár szerintem így is magas. 5,5-ig van az értékhatár. Reggel mérd meg és ha fölötte van, irány a doki!
3/6 anonim válasza:
Estefelé 10 alatt simán belefér. Mikor ettél előtte?
Egyébként a reggeli, éhgyomorra végzett mérés a mérvadó (de azelőtt este sem ajánlott túl sokat enni, mert bizony bezavarhat), mivel akkorra a szervezet már "lenyugszik". De 1-2 órával étkezés után simán lehet magasabb a cukrod. Ha megnyugtat, végezz egy reggeli mérést, ha ott jelentősen (NEM csak 1-2 tizeddel) túlléped, akkor ideje kivizsgáltatnod magad. (Persze még akkor is messze vagy a cukorbetegségtől!)
4/6 A kérdező kommentje:
Előtte 5-10perccel mandarint ettem.Olvastam a cukorbetegség előjeleit,hogy szomjúság,és sok vizelet,na mindig szomjas vagyok,és megint vizelnem kell,de lehet hogy csak beképzelem...
2009. nov. 16. 14:12
5/6 anonim válasza:
Csak beképzeled. Ha ennyire parázol, csináld, amit a többiek mondtak. Reggel éhgyomorra mérd meg.
6/6 anonim válasza:
Esti mérés volt,így nem mérvadó.Ha állandó lenne az érték,hát úgy már rossz lenne!Nekem reggel 4,2 volt az utolsó méréskor,ami reggel történt,de volt már,hogy napközben mérték meg,és akkor 8 felett volt,tehát ne idegeskedj ezen!Ha annyira parázol,a háziorvostól kérj beutalót vércukorra,ott kiderül minden,és megnyugszol teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!