Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi okozhatja, hogy az egyik...

Mi okozhatja, hogy az egyik orrjáratom mindig be van dugulva?

Figyelt kérdés
Elég régóta fennálló probléma. Az egyik orrjáratom mindig el van dugulva, a másik viszont egyáltalán nincs. Hogy melyik, az változó. Leginkább reggelente és este a legjellemzőbb, amikor vízszintes helyzetben vagyok. Ha a jobb oldalamon fekszek, akkor a jobb oldali orrjáratom dugul be, ha a bal oldalamra fordulok, akkor néhány perc alatt "átmegy" a bal orrjáratomra, a jobb oldali pedig kitisztul. Nap közben, főleg amikor a szabadban vagyok annyira nem jellemző, de akkor is az egyik orrjáratomon mindig érezhetően nehezebb a levegőt venni. Tulajdonképpen nem érzem azt soha, hogy mindkettő tiszta lenne. Az orrom nem szokott folyni, szinte soha nem kell fújnom, allergiás sem vagyok semmire tudtommal.
2013. okt. 11. 23:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Amennyiben nem allergiás eredetű és az orrsövényferdeség is kizárható, vagy legalábbis nem nagy mértékű akkor lehet, hogy ún. "vasomotor rhinitis"-ed van. Ennek a tünetei között szerepel többek között ez az "átmegy" a dugulás egyik orrból a másikba dolog.

De ez elég újkeletű elnevezés, jelenleg is kutatás alatt van a téma,eddig nem hiszem, hogy túl sokan foglalkoztak vele. Az okát sem tudjuk perpillanat rengeteg minden szóba jön. Túl sok mindent nem lehet vele csinálni, van néhány gyógyszer ami úgy néz ki bizonyos esetekben használ, de még eléggé gyerekcipőben jár a dolog.

Nyilván nem egy halálos dolog ez a betegség, csak idegsítő inkább.

Addig is emeld meg a fejed alváskor(egy vagy több vastag párnával) , hátha segít valamelyest.

2013. okt. 12. 00:06
 2/5 anonim válasza:

Ugyan ez a provlémám van kb 2 éve.

Egyszerűen megőrjít már, hogy semmivel nem múlik el.

Vietnámi olajjal szoktam "kezelni" amikor már szinte megfulladok, de az is épp hogy használ.

2013. okt. 12. 00:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Menj el az orr-fül-gégészetre, ott kiderül, hogy mi a gond, lehet orrpolip, orrsövény ferdülés, arcüreg probláma, vagy allergiás gond is, de okozhatja egy felső fog gyökerének a gyulladása is.
2013. okt. 12. 08:12
 4/5 anonim ***** válasza:
74%
Mivel fekve tapasztalod inkább, illetve vándorol a lyukak között, így én polipra tippelnék.
2013. okt. 12. 10:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. okt. 13. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!