Reggelente miért kelek annyira nehezen még akkor is, ha nem vagyok olyan fáradt? A szemeim fáradtak és egésznap viszketnek. Tud segíteni ezen valami jó szemcsepp?
Nagyon nehezen veszem rá magam arra,hogy fölkeljek.
Mindig utolsó pillanatra sikerül elkészülnöm vagy még akkorra sem.
Először is:
Mennyit alszol egy nap?
Mikor kelsz? MIkor fekszel le?
TV-re alszol el?
Főleg akkor kel nehezen az ember, ha nem aludta ki magát. Itt nem a 20 órás alvásra gondolok, hanem ha nem aludtál éjszaka akár csak 10 percet is a legmélyebb alvási szakaszban. Fontos, hogy milyen mélyen tudsz aludni!
Becsapós lehet az az érzés, ha nappal nem érzed magad fáradtnak. Ilyenkor a pulzusszám, stressz....stb, nagyobb ugye, mint éjszaka. Le tudod hosszú ideig nyomni a kialvatlan fáradságot nappal. Pláne, ha esetleg kávézol.
Biztosan hallottad már azt az érzést, hogy kipattan reggel a szeme! Ha teljesen kialudtad magad, akkor így kellene éreznél!
Én is jártam ebben a cipőben. Hosszú évek kellettek hozzá, míg rájöttem, s végül megtanultam, hogy aludjak mélyen akár rövid ideig is, ha muszáj.
Krónikus fáradság gyötört, bár pörögtem egész nap, csak néha éreztem konkrét fáradtságot, a reggeli kelések viszont maga volt a napi kínzókamra.
Én végülis igyexem nem TV-mellett elaludni, mert az abból jövő ingerek is még sokáig motoszkálnak az ember agyában, még akár álmában is, és nem segít ez a mély alvásba eljutni.
A szemcseppel kapcsolatban nem tudok segíteni, talán egy patikus tud ajánlani valamit. Esetleg szemorvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!