Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért vagyok ennyire fáradt/fá...

Miért vagyok ennyire fáradt/fáradékony? 18/F.

Figyelt kérdés
Hétkor kelek, legkésőbb 3 órakor érek haza a suliból. Nincs vashiányom, nem vagyok vérszegény, havonta járok kontrollra, jó a vérképem. Sok gyümölcsöt eszek. (alma,szőlő,szilva) Naponta 3L vízet iszok. Nagyon néha iszok kávét, de nem sok hatása van, néha még fáradtabb vagyok tőle. Mi lehet az oka?

2013. szept. 30. 21:11
 1/2 anonim ***** válasza:

7-kor kelsz, de mikor fekszel? :)

Amikor hazamész 3 órakor, akkor próbálj lefeküdni max 4 óráig, és csak bóbiskolj el, majd utána csináld a dolgodat. Tehát ne aludj, csak bóbiskolj el, azaz pár percig aludj. Ez amolyan újraindítása a fejedben lévő gépnek. Ha 16 óra után fekszel le- bóbiskolsz el, akkor éjszaka nem biztos, hogy tudsz aludni.

Illetve próbálj csendben aludni, azaz ne legyen semmilyen zúgó monoton hang a környezetedben. Igazából az alacsony monoton ingerek alattomos módon merítik ki az embert ( nem pihen, hanem készenlétben áll- evolúciós maradványunk). Egy ablak mellett lévő utcai lámpa fénye, egy akvárium fény, vagy lélegeztető hangja, vagy egy lámpa zúgása, gép zúgása, halk zene, utca zaj stb stb... ezeket ki kell küszöbölni, akár füldugóval is.

Legyen heti pár alkalom amikor valami izzasztó sportot űzöl, pl.: futás, kocogás, bicajozás, úszás stb

Egyébként lehet a mostani időjárás okozz egy minimális depressziós tünetet (hirtelen váltás).

2013. szept. 30. 21:51
 2/2 A kérdező kommentje:
Hazajövök, eszek, rám jön a fáradság, s aludnom kell, szinte minden hétköznap alszok délután, mint az ovisok :D Felkelek 6-7 körül, s olyan 11-ig vagyok fent legtöbbször. Sportot is hanyagolom mert hamar elfáradok, volt egy betegségem ami miatt rossz a kondícióm, s még a lépcsőzés is megterhelő.
2013. okt. 1. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!