Hétfőn megyek laborba a vérnyomásom miatt! 160/100 at mértek! Nagyon félek, hogy valami komolyabb bajt állítanak meg.! Mekkora lehet erre az esély?
Az is lehet, hogy te is olyan vagy, mint én. Mert én mindig "bestresszelek" a mérés előtt, így persze, hogy magasat mérnek mindig. Vagy ha nem otthon méred, akkor a fehérköpeny-szindróma is okozhatja (azaz már akkor felmegy benned a "pumpa", ha meglátod az orvost/nővért).
És egyszer csak unalomból megmértem magamnak, és láss csodát, normális volt...
Én 58 éves férfi vagyok. Sose tudtam igazán kiigazodni a vérnyomás-értékek között. Régebben azt mondták, ahány éves valaki, akkor az első érték vége ha annyi, az normális.
Tehát esetemben 158. De az újabb instrukciók szerint életkortól függetlenül a 120/90 a jó. Én szoktam vért adni, és utána egy darabig lemegy 100-110-re a vérnyomásom, nyilván, mert levesznek 450 ml vért.
Szerintem, ma sokszor szinte belebeszélik az emberbe a betegséget, mert akkor fel lehet írni egy rakat gyógyszert, és megy az üzlet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!