Mit tegyek az alacsony vérnyomás ellen?
16 éves lány vagyok.Már 2 éve nagyon alacsony a vérnyomásom,ami álltalában 95/50 és 100/60 között mozog. Ezen kívül álmosnak is érzem magam,és energiahiányosnak.Az otthoni vérnyomásmérővel szoktam megmérni,ami biztosan nem rossz,mivel a családomnak mindig rendes értékeket mér.
Van esetleg valamilyen gyógymód amivel emelhetem a vérnyomáomat?
Menjek el dokihoz?
Szia.Én nekem 80/90 sys és 50-60 dyastolés értékeim vannak.Én is elég sokszor érzem, ha nagyon alacsony.Bő folyadékot kell inni, mindeféleképpen, a folyadék némileg az érfalakra gyakorolt hatása miatt, és tágulás miatt, emeli,a vérnyomást.Nekem is ajánlották a kávét, de nem iagzán szeretem, van még megoldás, coffenium cseppekre,de ezt az orvossal beszéld meg.Ezt folyadékoba kell cseppenteni, és némileg emeli a vérnyomást.Van még az energiaitaloknak is vérnyomás emeleő hatásuk.Nem tudom mi felene meg neked a legjobban.?És vannak a különböző homeopathias szerek.Pl:Crataegus – a galagonya
A galagonya egy olyan gyógynövény, melyet már régóta a szív erősítésére használnak. Homeopátiás szerként a galagonya erősíti a szívet és tinktúraként vagy D2, tehát nagyon alacsony potenciálban való alkalmazásával közelít a fitoterápiás felhasználáshoz. A galagonya stabilizálja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást és enyhíti a szívpanaszokat, például a szívnyugtalanságot, az erősebb szívdobogást, a szédülést és a légszomjat. A galagonya D6 homeopátiás potenciálban az orvos (!) által tisztázott funkcionális szívpanaszok esetén vethető be. Ez homeopathias szer.Csak a gyógyszertárban kapható meg.Nagyon jók, merem ajánlani,de mielőtt kéred kérdezzd meg a gyógyszerészt, általában szokott ott lenni egy homeopathias szakember, és mond el a tünetetidet, és célirányos szert kapsz.További szép napot.
Látom régi a téma, de ha valaki esetleg ide tévedne, annak írom, hogy az előttem szólók nem merítették ki a gyógymódokat, az meg végképp nem igaz, hogy csak a kávé segít. Sőt, hosszú távon még alacsonyabb lesz tőle a vérnyomás, mert megszokja a szervezeted a támogatást, és amikor nem kap kávét, akkor eléggé leereszt... inkább hosszú távú megoldásokban érdemes gondolkodni, persze a kávé sem rossz dolog pillanatnyi mentőövnek.
Ilyen hosszú távú megoldás lehet:
Rendszeres reggeli tornával vérkeringésünket is tudjuk edzeni. Nyújtózkodjunk magasra, mintha fák lennénk, ami ágaival az eget akarja elérni. Majd végezzünk tízszer törzshajlítást. A bemelegítő gyakorlatok után pár percig végezhetünk helybenfutást vagy akár ugrálókötelezhetünk is. A lényeg: minden reggel minimum 5 percen keresztül végezzünk tornagyakorlatokat.
Végezzünk rendszeresen hidegmeleg váltott fürdőt!
Járjunk szaunába. A szauna segít a vérnyomás normalizálásában, mivel edzi az ereket.
Rendszeresen fogyasszunk káliumot, magnéziumot, vasat.
Járjunk rendszeresen úszni, biciklizni.
Igyunk zöldteát, rozmaringteát vagy ginzengteát, hogy felélénküljünk és felpezsdítsük keringésünket.
Készítsünk magunknak keringésjavító fürdőt: a langyos fürdővízbe cseppentsünk 55 csepp rozmaringot, borsmentát, citromot, bergamottot. 10-15 perc múlva vegyünk hideg villámzuhanyt.
Gyógytea
Pásztortáskatea: A pásztortáskák forrázatából készítsünk teát. Naponta igyunk meg belőle 2 csészével mindaddig, míg vérnyomásunk nem normalizálódik. A pásztortáskából készült tea mind a magas, mind pedig alacsony vérnyomás ellen ajánlható.
( [link]
Személy szerint én sokkal élénkebb vagyok, és kevesebb az alacsony vérnyomás miatti elgyengülésem, mióta totálisan kerülöm a kávét és a fekete teát. Ezek korlátozhatják a vasfelszívódást is, ami hasonló tüneteket eredményezhet: ájuldozás, állandó nyomottság, tompa látás, koncentrációs zavarok...
Én inkább a homeopátiás és gyógynövényes, teás megoldásokkal kísérleteznék a folyamatos kávézás helyett.
Egyébként ha az embernek két gyerek után kell folyton ugrálnia, nem is olyan nehéz. Minthogy folyton ugrálni kell, nincs idő bepunnyadni, a mozgás meg csak segít kicsit megemelni a vérnyomást. A legjobb módszer ellene a mozgás, csak sajna nem mindig kivitelezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!