Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » SOS Gyomorsavtúltengés, reflux?

SOS Gyomorsavtúltengés, reflux?

Figyelt kérdés
refluxom nem akar múlni pedig naponta 80mg pantoprazolt szedek, nos azt irják hogy naponta többször kell enni keveset, nos én két óránként eszek napi 5x, viszont azt ovlastam hoy ilyenkor folyamatosan termelődik a gyomorsav, lehet hogy várnom kéne két evés közt 3-4 órát...

2013. aug. 20. 14:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igen,így van. 80 mg pantoprazol sok,ha nem segít igyál mellé Salvus vizet,v. próbálj meg valamilyen másik hatóanyagú savcsökkentő tablettát. Édesanyámnak pl. a famotidin tartalmú savcsökkentők jók,de ezeken kívül van még egy jó pár.
2013. aug. 20. 14:28
 2/11 A kérdező kommentje:
hát lehet iratok el apo famotidint holnap:) bár gyomrom nem fáj, csak a nyelőcsövem rossz meg a torkom....de megpróbálok 4óránként enni, meg sportolni valamit hátha segit köszi szépen
2013. aug. 20. 14:29
 3/11 anonim ***** válasza:

Pár hónapba beletelik mire a gyógyszer hat, amúgy csak akkor egyél ha kívánod és ha éhes vagy, és kerüld azokat az ételeket, mitől jobban ég a gyomrod, valamint ne egyélfűszereset, túl zsírosat, csípőset, ne igyál kávét és savas dolgokat és ha dohányzol, akkor azt is abba kell hagyni, mert attól is nagyont tud égni a gyomor.

Én Controlocot szedtem 40 mg-osat reggel és este 1 szemet, nekem kb 1 hónap után kezdett kicsit jobb lenni és kellet 3-4 hónap mire teljesen elmúlt a gyomorégés és az egyéb tünetek.

2013. aug. 20. 14:32
 4/11 anonim ***** válasza:
Pár hónapba? Én is 80 mg panzoprazolt szedek és nekem 2-3 nap alatt már kifejtette a hatását. Szerintem írass fel egy másik gyógyszert.
2013. aug. 20. 14:38
 5/11 anonim ***** válasza:
És még valami,az ilyen jellegű panaszokat jól csökkenti kiegészítő kezelésként a Domperidon.
 6/11 anonim ***** válasza:
* pantoprazolt
 7/11 A kérdező kommentje:
köszi! de nekem nem ég a gyomrom, csak a torkom nyelőcsövem izgatja valami meg érzékeny lett mintha valami kikezdte volna, gondolom a sav. meg bevagyok rekedve, de szerintem se jó ha két óránként eszek, mert foylamatosan termelődik akkor a sav az a baj hogy nem mozgok semmit és unalmamban eszek bár nem vagyok kövér 40kg....meg szerintem azért vagyok mindig éhes mert egyszerre csak keveset eszek, és sztem ha sportolnék valamit akkor kifáradok egyszerre többet eszek és birnám 4óráig vele.....de köszi azért. holnap meg kérek dokitól másik gyógyszert vagy ki kérem a véleményét.
 8/11 anonim ***** válasza:
Akkor is diétázni kell, ha nem érzed a gyomorégést, mert a sav attól függetlenül teszi a hatását, nálad pl a torkodnál. Eleinte én is csak mindig rekedt voltam, a gégész nem talált semmit, így nem tudtam, hogy refluxtól van, évekkel később jött elő, hogy már lángolt a gyomrom is.
2013. aug. 20. 14:44
 9/11 A kérdező kommentje:
kerülöm a savas cuccokat....csak ezt a két óránkénti evést olvasgattam hogy nem nagyon tesz jót de mégis javasolják hogy együnk többször keveset....
2013. aug. 20. 14:55
 10/11 anonim ***** válasza:
2 óránkéntiről nem hallottam, legfeljebb ötszöri kis étkezés, reggelli, tízórai, ebéd, uzsonna és vacsora.
2013. aug. 20. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!