Ugye laikus nem tud asztmát diagnosztizálni?
Mentünk fel még régebben valakivel a Gellért-hegyre a lépcsőkön. Az elején siettünk nagyon és beszélgettünk is. (aztán megpihentünk, tehát nem így mentünk végig)
Hangosan szuszogtam.
Az illető megjegyezte, hogy szerinte sípolok, nehezen veszem a levegőt, neki asztma-gyanús.
Szerintem csak edzetlen vagyok, azt is inkább hozzá képest.
Egyrészt az asztmát két éve - más miatt folytatott vizsgálat során - kizárták.
Másrészt asztmással élek együtt. Ő kis megerőltetéstől is sípol néha, nem ha hat-hét emelet magasra megy gyorsan, magas lépcsőfokokon, beszélgetve.
Ugye nincs semmi bajom, jól gondolom? Csak egy kis edzetlenség?
20/L
A sípoló légvétel tipikusan asztmás tünet és akár az elmúlt két évben is kialakulhatott nálad, tehát kizárni nem lehet, de való igaz, hogy ennyiből, amit leírtál megállapítani sem.
Lehetséges, hogy a mostani nagy meleg és a sok pollen miatt egyszerűen csak egy enyhe allergiás reakció lépett fel a megerőltetés hatására.
Ha aggódsz, akkor menj el kivizsgálásra.
Akkor nem volt meleg, ellenben siettünk, lépcsőn felfelé és beszélgettünk.
Én nem vettem észre nehéz légzést magamon, sípolást se, így reménykedem, hogy csak ő reagálta túl. Biztos hangosan ziháltam, aláírom, lehetett valamennyi sípolás a kilégzésemben, de...
Nem szívesen mennék orvoshoz további tünetekig.
Mikor menjek viszont?
Ráadásul mozogtam ugye tesiórán, mozogtam gyógyszerész és állatorvos jelenlétében is. Egyik se szólt, hogy menjek orvoshoz.
Mentünk fel a Gellért-hegyre barátokkal, egyszer osztállyal is, senki se szólt semmit.
Csak az a srác...
Ezért reménykedem, nem kell orvoshoz mennem, nincs gond (még).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!