Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Átlagos hiszti vagy ideggyenge...

Átlagos hiszti vagy ideggyenge vagyok?

Figyelt kérdés
Lány vagyok, többnyire mielőtt megjön az utolsó két hétben szoktam magam így érezni, de most múlt el egy hete, szóval ezért nem lehet. A legkisebb problémán is kiborulok, világméretűnek élem meg, minden idegesít, szívem szerint mindenkit elküldenék a fenébe, azt érzem, hogy elönt a meleg, nem kapok levegőt és most fogok felrobbanni. Ilyenkor ami a kezemben van azt szeretném eldobni, összetaposni, tipikusan dühöt levezetni, de ha ezt tenném akkor nem lenne semmi ép tárgyam, szóval megállom és nem rongálok. Na ezután meg kitör belőlem egyből a sírás. És nagyon sokszor vagyok ilyen, telefonról írok, ha éppen nem úgy működik ahogy kellene, akkor vágnám ezt is falhoz, de nem teszem (pénzbe került), és már sírok is egy picit. A barátom lassan hülyének néz, legalábbis szégyellem magam, amiért ilyen sokszor viselkedek így, viszont nem én szabályozom ezt, magától jön. Nyomoréknak érzem magam, ideggyengének. Talán mert az vagyok? Vagy ez csak fronthatás, hormonális változás? Más is ilyen?
2013. jún. 24. 15:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, hogy túlerőltetted magad?

Én kényszerbetegséggel járok pszichológushoz és az iskola végi hajtás miatt a tünetek is erősebbek lettek, de most, hogy kijött a nyár, sokkal lazább minden.

Utazz el egy hétre, mondjuk nagymamához valami csendes helyre, vigyél egy jó könyvet, egyél finomakat és hallgasd a kedvenc zenéidet.

Remélem, tudtam segíteni.

2013. jún. 24. 16:11
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát, ha túlerőltetem magam, az csak azt igazolja, hogy ideggyenge vagyok, mert heti húsz órában dolgozok most már. Dolgoztam esti műszakban vendéglátásban, mellette is volt ez a heti 20 órás munka (irodai, semmi durva), aztán nappalin jártam egyetemre, akkor nem voltam ilyen állapotban. Vendéglátást novemberben otthagytam, sulit passzíváltam egy picit mert sok volt minden egyszerre, szóval most csak ez a részmunkaidős munka van. Aggódok a pénzen, azon h lesz-e még valami a diplomámból, munkakeresőben is vagyok éppen, de ettől már sokkal több is volt a vállamon és nem értem miért ennyi mellett vagyok ilyen.
2013. jún. 24. 16:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Dehogy vagy te ideggyenge! Sem hisztérika.

Túl vagy terhelve, valószínűleg kiégtél kissé, mellette lehet depressziós is (annak is vannak ilyen tünetei), túl sok a stressz, és ezt nem tudod elaborálni (feldolgozni).

Ha dolgozol, és én volnék a főnököd, már holnap nem engednélek bejönni dolgozni, helyette elküldenélek szabadságra, pihenni. Ha nem dolgozol, hanem tanulsz, akkor itt az ideje a lazításnak. :)

2013. jún. 24. 18:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Ps: most olvastam a beszúrt szövegedet. Nem valószínűleg, hanem teljes biztonsággal megmondható, hogy kiégtél. Túlhajtottad magad, és túl sok volt a stressz. Most ez üt vissza.

Pihenés azonnal és ha egy héten belül sem múlnak a tüneteid, akkor tessék elmenni pszichiáterhez! (Akik - tévedés ne essék - nem csak ideggyengéket és bolondokat kezelnek, hanem olyan embereket is, akiknek PROBLÉMÁJUK van - mint neked. És nem csak csak dilibogyó létezik.:))

2013. jún. 24. 18:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi, aranyos vagy, jól esett :) Pszichiáterhez nem szívesen mennék sztkba, nincs kedvem háziorvosnak kiönteni a lelkem és beutalóért kilincselni, szeptemberig van szerződésem, munkát keresek, ha több lesz a fizetésem akkor szeretnék menni valakihez. De előbb ehhez szeretném rendezni az anyagiakat, szóval egyelőre valami házi módszert keresek, a barátom nyaggat, hogy nézzünk ki valami nyaralást, mert még nem nyaraltunk meg igazán nem is pihentünk mióta együtt vagyunk, két éve. Az is lehet, hogy ha végre elköltöznénk a nyócker mélyéről, akkor nem hajléktalanokkal és részeg ordibáló cigányokkal teli utcán közlekednék és ez se lenne ennyire frusztráló. Lényeg, hogy menthető vagyok, csak a testem jelez, hogy változást akar.
2013. jún. 24. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!