Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Iskolaundor=Hiszti?

Iskolaundor=Hiszti?

Figyelt kérdés

Szóval arra lennék kiváncsi, hogy az iskolaundor betegségnek számít, vagy ez csak egy szép kifejezés az iskolakerülőkre?

Csakmert az én szüleim is állandóan azt szajkózzák, hogy milyen lusta vagyok, mert néha hiányzok az iskolából és elmegyek orvoshoz is igazolásért, csak hogy pár napig itthon maradhassak. De azt meg egyszerűen nem bírom velük megértetni, és nem is próbálom, mert úgy se hinnék el, hogy nekem tényleg szükségem van egy-két ilyen napra, mert egyébként, amikor iskolába megyek, minden reggel gyomorgörccsel megyek be és egészen addig tiszta ideges vagyok, amíg haza nem érek. És szerintem ez arra vezethető vissza, hogy mivel alsóban elég visszahúzódó voltam és sosem mertem visszaszólni, ha valaki cseszegetett, én voltam a fő célpont és az egész osztály engem b.sztatott, mára már sikerült elérnem, hogy ha nem is vagyunk a többiekkel puszipajtások, legalább nem kötnek belém mindenért és már csak páran csúfolnak. És ha ez nem lenne elég, volt 2 év, 6. és 7., amikor egy pletyka miatt az összes felsős cseszegetett. És gondolom ezek így megragadtak bennem és emiatt félek iskolába menni. Ráadásul régebben, még asszem valamikor 6.-ban odáig fajult nálam ez a dolog, hogy direkt kárt akartam tenni magamban, hogy inkább a kórházban feküdjek, csak ne kelljen iskolába mennem, pl. meg akartam enni egy csomó krétát, mert nővérem mondta, hogy az ő régi osztálytársai is így lógtak az iskolából, hogy krétát ettek és attól belázasodtak meg hánytak. Csak az volt a baj, hogy annyira szar ízű volt, hogy nem bírtam megenni. Vagy olyan is volt, hogy le akartam ugrani a lépcsőn, hogy eltörjön a lábam vagy valamim, és kórházba kerüljek, de végül nem mertem megtenni :S Ja és volt olyan is, amikor télen egész estére kiakartam nyitni az ablakot, hogy megfázzak, és még a takarómat is eldugtam, hogy este nehogy felkeljek a hidegre és betakarózzak, de amikor már annyira lefagyott a kezem meg a lábam, hogy megmozdulni is alig bírtam, rájöttem, hogy ez hülyeség, mert reggelig meg is fagyhatok.

Szóval az iskolaundor betegségnek számít vagy hisztinek?

2013. jún. 5. 13:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Ami nálad van az nem iskolaundor. Te nem azért nem akarsz menni, mert utálsz tanulni, hanem mert mély nyomot hagytak benned a zaklatások. Nem az iskolától félsz, hanem az ottani gyerekektől. Szerintem egy pszichiáterrel kéne beszélned, mert ha ilyen dolgokat művelsz, akkor komoly kárt tehetsz magadban.
2013. jún. 5. 13:34
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi :S

Én is gondoltam már erre, csak valahogy mindig találtam valami kifogást, hogy áá, biztos nem vagyok őrült vagy valami, de mondjuk így, hogy más is mondja, lehet tényleg el kéne mennem egy orvoshoz :/

Köszi a választ.

2013. jún. 5. 13:37
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ne pszichiáterrel kezd!!! Ott telenyomnak bogyókkal, olyan mellékhatások vannak, hogy az valami ijesztő!

Pszichológus kell, akivel beszélgetsz és segít megoldani.

Elmondom, hogyan csináld.

Menj be az iskolaorvoshoz, ha nincs, sima orvosi rendelőbe. Ott elmondod, hogy mi a probléma és megkéred a doktornőt, hogy adjon beutalót családsegítőbe.

Ad egy papírt, ezt megmutatod otthon, ha a szüleid nem hisznek neked, vagy hülyeségnek tartják, visszamész a doktorhoz és megkéred, hogy beszéljen velük.

Ezután a szüleiddel szépen bementek a családsegítőbe, ott kaptok egy pszichológust, aki először mindnyájatokkal beszél pár percet, aztán csak veled.

Ha minden jól megy, gyorsan enyhülni fognak a panaszok.

Remélem tudtam segíteni, kitartás és az osztályba se hagyd magad, lehet, hogy cseszegetnek, de nem tudják, milyen értékes vagy :)

2013. jún. 24. 16:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!