Szivritmus zavar mikor lehet? Kěrlel aki tud segîtsen.
A vernyomasmerö utmutatoja szerint: ha többször kimutatja a gep, akkor kell orvoshoz fordulni.
Nekem is kimutatja, neha napi 2-szer is, maskor meg napokig-hetekig nem erzem - igy nehez kifogni, mikor menjek orvoshoz. Mert az orvos megmeri, es ha eppen nincs semmi, nem veszik komolyan. Többször voltam a közelmultban (varandosan), es ott eppen sosem volt.
A "per" es a pulzus is alacsonyabb ertek nalam, 60-70-es ertekek, de azt mondjak az orvosok, teljesen normalis. (A föertek is 100-110, max 130-ig valtozik, 39 eves vagyok.)
Volt egy betegsegem, aminek a 2. fazisa lehet szivritmuszavar es komolyabb szivproblema is, igy nem feltetlenül kepzelödöm. Viszont mindig megerzem elötte, es tenyleg ezt mutatja a verny.merö.
elözö
Kimaradást érzel? Azt szépen beképzeled, nem érzi az ember, hogy kihagyott a szíve egy ütemet:)
Az, hogy a vérnyomásmérő nem méri meg a pulzusod, egy dolog, semmit nem jelent. Próbáld ki, hogy csak 5 másodperces szünetekkel veszel levegőt, közben figyeld a pulzusod. A paraszimpatikus idegrendszer azonnal reagál a vér o2 szintjének csökkenésére és egyből csökkenteni kezdi a pulzusszámot. Ahogy levegőt veszel, hirtelen elkezd gyorsabban dobogni, majd megint lassul, ez teljesen normális, de a vérnyomásmérő erre már hibát jelez, mert neki az egyenletes pulzus jó csak. Ha az EKG nem jelez, semmi bajod, csak beképzeled.
A vérnyomásmérőnek ne higgy, inkább keress fel egy jó kardiológust.
Ezt így látatlanba nehéz megmondani, ugyanis ezerféle szívbetegség van még és ennek kiderítésére egy alapos vizsgálatra lenne szükség. Egyébként a 71-es pulzus normális.
A ritmuszavarnak is több fajtája van, de neked nem hiszem, hogy az van, mert létezik tachycardia, amikor hevesen dobog a szíved, 100/perc frekvencia feletti, ennek a tünetei látászavar, szédülés, fejfájás, légszomj, esetleg ájulás. De egyiket sem írtad és ezt kizárom, mert 71 a pulzusod.
Van a bradycardia, amit szintén kizártnak tartok, mert itt a pulzus 60/perc alatti. Ennek is nagyjából ugyanazok a tünetei, csak ehhez még hozzájön az alvászavar, gyengeség, fáradtság.
De mindenképpen menj orvoshoz, mert ez nem játék!
Az értékeid teljesen normálisak, viszont ha érezni akarod a szívdobogásod és rákoncentrálsz, akkor érzed is!
Pánikbetegség előszobája kb, ahol tartasz, én inkább egy pszichológust keresnék fel, nem szervi bajod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!