Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ez lehet az erős fénytől?

Ez lehet az erős fénytől?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy kicsit hülyén fogalmaztam meg a kérdést, de mind1. Arról van szó, hogy reggel alapból kicsit fáradtabban keltem. (de ilyen szokott lenni, ilyenkor megiszok egy kávét és csak este vagyok álmos/fáradt) Most is így volt. Aztán elmentem suliba és mivel utolsó napok, egész nap kint ültünk az udvaron...végig árnyékba voltam. Majd indulás előtt odamentem a napra az egyik barátnőmhöz, mutatott pár képet..de a fotópapír ugye olyan, hogy visszavert róla a fény így mikor bementem csak foltokat láttam (mint mikor belenézek a vakuba) gondolta elmúlik. El is múlt, de azóta fáj a fejem, kicsit szédelegtem (bár az nem vészes) meg olyan fáradnak érzem a szemem és ha kimegyek az udvarra akkor csak hunyorgok, mintha idegesítene a fény. Mikor hazajöttem még a fejem is olyan álmosnak láttam. De ma kevesebb smink volt rajtam, mivel reggel késésbe voltam, szóval az lehet, hogy csak attól. Kb. 5 percig néztem azokat a képeket..Lehet attól? Mit tegyek, hogy elmúljon?

Ui: A napszúrás is eszembe jutott, de nem hiszem, mert azon az 5 percen kívül szinte nem is voltam napon.

17/L

2013. jún. 13. 12:23
 1/1 anonim ***** válasza:
Amit leírtál azt úgy hívják, hogy aurás migrén. Semmi köze hozzá a napnak, olvass utána, wikipedián jól össze van szedve mit lehet tudni róla. Látászavarral kezdődik, először csak olyan, mintha napba néztél volna, de aztán azok a foltok nem múlnak, hanem egyre nagyobb foltban nem látsz, vibrálnak, aztán nagyjából fél óra múlva múlik el. Utána van akinek megérkezik a migrénes fejfájás is, hányingerrel, van akinek nem fáj utána a feje. Én totál bamba leszek tőle, mikor éppen van akkor azért mert alig látok, utána meg olyan érzés, mintha valaki ráült volna a fejemre és émelygek is. Gyógyszer nincs rá, csak a fájdalomra. Ha észreveszed, hogy kezdődik, akkor nem tudsz mást, csak kivárni míg vége. Legjobb ilyenkor ledőlni és csukott szemmel pihenni egy picit. Nekem az antibébitől is rosszabb lett, anélkül néha jön ki évente, antibébi mellett hetente előjött, abba is hagytam emiatt.
2013. jún. 13. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!