Ha tyúk ürülékkel érintkezik a gyerek, elkaphat valamit?
3 éves fiammal, falun voltunk rokonlátogatások, elöször....
Mikor indultunk megfogta a tyúk ürülékét... sima vizzel tudtam csak lemosni a kezét... mikor hazaértünk kb fél óra múlva tudtam lemosni szappannal...
Lehet ettől valami baja? Gondolom a tyúkoknak nincs semmi baja hisz, normális körülmények közt tartják, őket, meghát ettek már belőlük, hisz ezért tartják.
Ha a szájába vette a kezét, akkor elvileg elkaphatja a szalmonellát. Ha belegondolsz, mikor ilyen szalmonellabotrányok vannak, azok attól szoktak lenni, menzákon, mert nem mossák le rendesen a tojást, és feltörés közben belekerül az ételbe.
Ha nem vette a szájába a kezét, akkor tutibiztos hogy semmi baja nem lesz egy kis tyúksz.rtól :)
Az a baj hogy nem láttam , mert biciklin úgye hátam mögött ült... :/
Hát remélem nincs semmi baja, ahogy hazaértünk átöltöztettem, megmosdattam...
Szalmonella lappangási ideje?
Túlzásba esett az utolsó előtti, de röhejes, hogy egy állat ürülékétől féltitek a gyereket, miközben naponta 40-50 vegyszer, mérgező anyag a megengedett érték tízszeresével bombázza őket. Az ivóvíz és az élelmiszeripar pedig még szóba sem került.
Sebaj, sok boldogságot a kis steril betondzsungeletekben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!