Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Az enyhe stresszoldó (Medazepá...

Az enyhe stresszoldó (Medazepám) nem lép kölcsönhatásba a fogamzásgátlóval (Belara)?

Figyelt kérdés

Ma írtak fel nekem Medazepám-ot, holnap labor, mert magasvérnyomás gyanús vagyok :/ utána kardiológia...

Pont elfogyott a 3. levél foggátlóm, arra gondoltam, amíg nincs pontos diagnózis, nem is váltom ki a Belarát.

Szólnom kell majd a laborba, hogy foggátlót szedek?

23/L

2013. máj. 23. 16:55
 1/1 Flagstaff ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy az orbáncfű tartalmú stresszoldók komoly kölcsönhatást válthatnak ki a fogamzásgátlóval, (eltörlik a hatását, vagy végleges meddőséget okozhatnak,) olvasd el, hogy van-e orbáncfű a Medazepamban. A labort annyira talán nem érdekli a fogamzásgátló, (azért megemlítheted,) viszont a nődokinak, akivel feliratod az új fog.gátló adagot, vagy a patikusnak, akinél kiváltod, mindenképpen szólj róla, hogy másik gyógyszert kezdtél szedni. (Tulajdonképpen aki a Medazepamot felírta, annak kellett volna szólnod, de gondolom, ez most már mindegy.)

Szerintem kezdj el rendszeresen mozogni, akár napi fél óra séta is sokat számít. Nekem ettől 140/90-es vérnyomásomból lett stabilan 110/70, gyógyszer nélkül. (Egyedüli vagyok a családban, aki 40-hez közel nem szed vérnyomáscsökkentőt.) Biztos hallottad már máskor is, hogy a mozgásnál jobb stresszoldó a világon nincs! Gyógyulást Neked!

2013. máj. 31. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!