Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ez migrén? Napok óta megörülök...

Ez migrén? Napok óta megörülök a fejfájástól!

Figyelt kérdés
Folyamatosan fáj a fejem a tarkomtól a fejem búbjáig,lüktet a halántékom,szédülök,hányingerem van és egyszerűen nem bírok csinálni semmit,ma is így keltem...megörülök mit csináljak??
2013. máj. 21. 11:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Irány az orvos! A folyamatos, szűnni nem akaró fejfájás nem játék.
2013. máj. 21. 11:37
 2/8 A kérdező kommentje:
Mennék de nem vagyok bejelentve a 13. kerületbe és így nem vizsgálnak meg és házi orvosom sincsen.
2013. máj. 21. 11:39
 3/8 anonim ***** válasza:

Fájdalomcsillapítót, miért nem veszel be? Nekem szokott lenni migrén, általában ilyenkor egy teljes napig fel sem kelek az ágyból. Ami segít: Kóla, algopyrin.

Általában napokkal előtte fáj de csak kicsit, és csak néha, aztán van, hogy úgy beüt, hogy reggel fáj, nem bírok felkelni, hányok is később, az algopyrint ez miután kell bevenni, így bennem marad. Ha szerencsém van, és eltudok aludni, akkor nem hányom ki.(Ez nem nehéz annyira, mert egész nap alszok, 1-2 óránként felébredek, aztán vissza) Ha a fejfájás elmúlik, akkor a hányinger is. Egyszer csak kiáll úgy éjfél körül, aztán fent vagyok 2-3 órát, eszek iszok(napközben ugye ezt sem tudom) majd visszaalszom reggelig. :D

Egyébként maga a fájás igen olyan, tarkónál(kicsit ha masszírozod, az jól esik) meg halántéknál, és szédülés. Ilyenkor a halántékomnál nagyon lehet érezni az eret. Illetve a fényt sem igazán szeretem, mert jobban belenyilall, kajára még gondolni sem tudok, mert attól is hányok.

Én nem tudom mit tesznek a kólába, de csak az segít mindig. Gondolom van benne sok cukor, így a kaját pótolja valamennyire+koffein+folyadék.

2013. máj. 21. 13:25
 4/8 anonim ***** válasza:

Lehet migrén,de okozhatja magas vérnyomás is. Mindenképpen orvoshoz kéne menned,ha nincs ott bejelentett címed,akkor is. Ez sürgősségi eset és (ha jól értem a XIII.kerületben)itt van ilyen ellátás.

XIII. kerületi 24 órás sürgősségi (ambuláns és kijáró) orvosi ügyelet

1138 Budapest, Révész u. 10-12. | +36 (1) 3498500

2013. máj. 21. 13:42
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm

Ha veszek be gyógyszert akkor nagyjából egy időre elmúlik... biztos migrén,de én nem hányok...

2013. máj. 21. 14:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha migrén,akkor is ki kell vizsgálni! Alap az,h egy fejfájós embernek legalább egyszer MR,ill. CT vizsgálatot kell csinálni.
2013. máj. 21. 20:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül kell hányni hogy migrén legyen. Én is migrénes vagyok és még soha nem hánytam fejfájástól.

Országos Idegtudomány Intézet. Ott rendesen kivizsgálnak, CT MR minden...de kell beutaló ha időpontot kérsz. Ha ügyeletre mész be akkor nem

2013. máj. 22. 10:57
 8/8 anonim ***** válasza:
Miért vagy olyan biztos, hogy ez migrén? Ne kapd fel a vizet, de szerintem nem az.
2013. máj. 26. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!