Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miben különbözik a sima...

Miben különbözik a sima fejfájástól a migrén?

Figyelt kérdés
Miben különbözik a fejfájástól a migrén? Mert nem igazán tudom, hogy csak fejfájásom van, vagy migrénem???Köszi előre is a válaszokat! :)
2008. jún. 26. 12:31
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
A migrén görcsös lüktető fejfájás. Sokáig tart, akár napokig is, és vannak kisérői mint pl hányás hányinger, látászavar,ájulás. Sima fejfájás meg hát nem is tudom hogy különböztessem meg... az meg olyan hogy fáj fáj beveszel egy bogyót és elmúlik. A migrén az rendszeresen van, kiváltja front, menstruáció stb..Sima fejfájásra elég egy panadol, migrénre van hogy vénás koktél kell.. Nem tudom jobban megmagyarázni. Szerintem főleg a fájdalom intenzitásában van a külömbség..
2008. jún. 26. 12:42
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
Ja még annyi, hogy akinek migrénje van, annak a fejfájás ugyanott jelentkezik. nekem pl mindig a jobb szemem mögött fáj és a szemem ki akar esni:(
2008. jún. 26. 12:44
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
S jobb ha nem tudod milyen. Anyukám napokig nem tud kkiszállni az ágyból olyankor. Mert amozgás, a hang a fény is fáj.
2008. jún. 26. 12:46
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Nekem ált. a jobb halántékomnál kezdődik...ált., akkor fáj, ha nem eszem rendesen, vagy vizsgák után, a stressztől. Ilyenkor ált. 1 Algopyrin vagy egy-két Advil elég, hogy elmúljon. De volt már, hogy annyira fájt, hogy hányingerem volt a fájdalomtól. Akkor ez most migrén vagy sem???
2008. jún. 26. 12:46
 5/7 anonim ***** válasza:
86%

Akkor ez hálisten neked nem migrén. éhséggel, stresszel váltod ki saját magadnak.:) Jah, első voltam megint:)

Viszont a migrén ki is alakulhat később ha akar:( Úgy tudom a hajlamot is lehet örökölni....

2008. jún. 26. 12:50
 6/7 A kérdező kommentje:
Hú! MEGNYUGODTAM! Köszi szépen a válaszokat! :)
2008. jún. 26. 12:52
 7/7 anonim ***** válasza:
80%

jól leírták elöttem.

a migrénnek nincs fizikai oka. (pl front lehet)

de a sima fejfájás lehet stresstöl, betegségtöl. pl nekem régen utazások elött fájt a fejem, vizsgák elött, vagy ha lázas voltam. egy fájdalomcsillapító és ennyi.

most meg elkezd nyomni a fejem, sokszor egy oldalon és napokig nem múlik, hiába veszek be fejfájás csillapítot semmit nem használ. na ez migrén. utálom.

2008. jún. 26. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!