Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Egyfolytában szomjas vagyok,...

Egyfolytában szomjas vagyok, ez jelent valamit, vagy ne foglalkozzak vele? Részlet lent

Figyelt kérdés

A napi folyadékigényem kb a 2-3 szorosára nőtt. Ezelőtt nem voltam valami nagy ivó, naponta kb 1 liter folyadékot ittam. Mostanában meg már félóránként megyek poharat tölteni.

24L

2009. okt. 2. 19:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Cukorbetegség?

Nem akarlak megijeszteni, de elképzelhető... pontosabban ha sokat kell pisilned menni, az arra utal. Egy laborvizsgálatot megérne, hogy megnyugodjunk!

2009. okt. 2. 19:39
 2/11 A kérdező kommentje:

hát pisilni azt sokat járok, mivel sokat is iszom. Azt gondoltam, hogy ez így összefügg. Sokat iszol, sokat pisilsz. vagy nem? :/

Amúgy sokat segítene ha valaki leírná, tapasztalatból, hogy mik a cukorbetegség tünetei. Utána olvastam már neten, de nem annyira volt egyértelmű.

Kb 2 hónapja voltam vérvételen, ott még minden rendben volt. 2 hónap alatt is kialakulhatott volna a cukorbetegség?

2009. okt. 2. 19:52
 3/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok, nem kóklerségből írtam, amit írtam. Apumnál így derült ki, hogy cukros, rengeteget járt pisilni!

Egyébként igen, 2 hónap alatt is bármi lehet, legalábbis megemelkedhet időlegesen annyira a cukrod, hogy így reagáljon a szervezet!

2009. okt. 2. 20:02
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod, első gondolatom sajnos nekem is a cukorbetegség lett, mikor észrevettem hogy nagyon sokat iszom.

Ez mellett pedig sokszor vagyok éhes is, és ha nem jutok táplálékhoz akkor szörnyen érzem magam, már szinte rosszul leszek. Fel is puffadok, a fejem is megfájdul, vagy jön az h elhidegülnek a végtagjaim, enyhe kézremegés, stbstb. Csak hát ez nekem már nagyon régóta így van, hosszú évek óta, de akkormég nem mutatott rossz értékeket se a vérvételem, se a vizeletem. Emelette nemmúló csalánkiütéseim is vannak, olvastam h a cukorbetegeknél sok a nem múló bőrprobléma...

No, ezeket összevetve, és a te tanácsodat megfogadván, hétfőn elmegyek a háziorvoshoz.

2009. okt. 2. 20:11
 5/11 anonim ***** válasza:

Ismét első + második!

Még a ciklus jutott eszembe (én a havim előtt és alatt vagyok eléggé szomjas, és előtte picit fel is puffadok, a hasam is, úgymond "felszedem" a vizet, aztán a mensi alatt meg sokat pisilek, tehát lemegy) nálad nincs e vmi összefüggés!

Bőrprobléma... hmm, annyit tudok, hogy nehezebben gyógyulnak a cukrosok sebei...

Majd írd meg, mi volt az orvosnál!

2009. okt. 2. 20:15
 6/11 A kérdező kommentje:

Szia. Fogamzásgátlót szedek, menzeszem 2 hét múlva esedékes.

Igen, ezt énis tudom, hogy menzesz előtt egyesek vizet raktároznak, de ez rám eddig nemvolt jellemző.

Hétfőn mindensetre elmegyek, és megírom, hogy mivolt. Köszi az együttműködésed.

2009. okt. 2. 20:20
 7/11 anonim válasza:
Én is mindig szomjas vagyok és sokat iszom. Pisilni is sokat járok e miatt. :P de nem vagyok cukorbeteg. Akkor velem mi a baj? :)
2009. okt. 2. 23:17
 8/11 A kérdező kommentje:
naja, de ez velem nemvolt mindig így, csak az utóbbi 3-4 napban lettem ilyen.
2009. okt. 3. 00:02
 9/11 anonim ***** válasza:
A cukorbetegség jele lehet a folyamatos szomjúságérzet. Lehet, hogy nincs ilyen jellegű bajod, azért nézesd meg a cukorszintedet.
2009. okt. 3. 19:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Nővéremnek is most derült ki, hogy cukorbeteg! A tünetei a sok folyadékbevitel volt és sokat is fogyott rövid időn belül. Elment vérvételre és sajnos igen magas volt a cukra, inzulinoznia is kell magát :S

Az éhségérzetre pedig azt tudom mondani, hogy nővérem akkor érzi magát farkas éhesnek, mikor leesik neki a vércukor!

A biztonság kedvéért azért egy laborvizsgálat nem árt! :)

2009. okt. 4. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!