Ájulás volt? (több lent)
Figyelt kérdés
Egyszer sokáig ültem egy helyben a gép előtt,aztán hirtelen felálltam és kinyújtózkodtam.Ezután elsötétült lassan minden,később a földön találtam magam.Ez miért volt?Normális ez?2013. máj. 12. 12:51
1/6 anonim válasza:
igen
túl gyorsan keltél fel, leesett a vérnyomásod
2/6 anonim válasza:
Hirtelen álltál fel és leesett a vérnyomásod. Elszédültél, de mivel a földön találtad magad valószínűleg elájultál.
3/6 A kérdező kommentje:
és ez ártalmas,vagy normális?
2013. máj. 12. 13:25
4/6 A kérdező kommentje:
és miért lett melegem?ez is egy tünet?
2013. máj. 12. 13:34
5/6 anonim válasza:
Az ájulás az agy rossz oxigén- és tápanyagellátásának tünete.
Figyelmeztető jele lehet például a verejtékezés, melegérzet, de ez akár utána is jelentkezhet.
Az ájulás sokszor nagyobb gondra(pl. szívritmuszavar) is utalhat, de az esetek többségében csupán arról van szó, hogy az illető nem eleget vagy egyáltalán nem evett, nem ivott. Vagy hirtelen felállt(mint a te esetedben is). Mindenesetre én a helyedben megmérném a vérnyomásomat, pulzusomat, mert akár alacsony vérnyomás is állhat a háttérben. Ha normális a vérnyomásod, akkor valószínűleg nincs gond. :)
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2013. máj. 12. 16:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!