Létezik vérnyomásemelő gyógyszer? Napi 7 deci kávé mellett 102/60 a vérnyomásom és 52 pulzusom.
Sportolok heti 3x 1,5 órát.
A zöld teát próbáltam, de szinte félóránként pisilnem kellett tőle.
Folyadékot is iszok eleget, 1.5 liter tej a kávé mellé, plusz 1 liter víz bőven megvan.
Kávé nélkül 80 a vérnyomásom...
Ezt a teát találtam egy oldalon:
50g menta, 50g rozmaring, 20g orvosi kálmos teakeverékből 1 kávéskanál mennyiséget negyed liter vízbe teszünk és felforraljuk. Amint felforrt, leszűrjük.
Naponta 2 csészényit fogyasztunk.
Acorus calamus L→ orvosi kálmos, (bécsi sás, kígyófű, büdössás)
Sajtokat és tojást ajánlanak fogyasztani, mint B12 vitaminforrást (a fenti ajánlásokon kívül).
Köszi, kipróbálom! :)
Mondjuk nem annyira tudom meginni a mentateát sem, de együtt hátha finomabb. :)
Orvoshoz minenképp el kell menned szerintem ha még nem tetted.
A túl sok kávé már nem élénkít, hanem inkább ellenkező hatást ér el, meg káros az egészségre. A 7 deci kávé az kb 7 adag? A napi 3 ami még "belefér" kategória. Ez már kicsit azért sok. Mellesleg a koffeinnek nincs lényeges vérnyomásnövelő hatása. Inkább a gyomrot teszi tönkre + szívritmuszavarokat okozhat. Rövid távon növeli a pulzust, kis mértékben emeli a testhőmérsékletet, az agyi ereket tágítja, a gyomor ereit meg szűkíti. Minden koffeines italnál fontos az, hogy ne az legyen a napi foyladékbevitel jelentős része. A tej gondolom határeset. állítólag segít megelőzni a magas vérnyomást és egészséges is (már ha nem vagy érzékeny rá). Alacsony vérnyomásra nem tudom van-e bármi hatása.
A sós ételek és vörösbor is emeli a vérnyomást, de gyógymódnak nem épp javasolt a fogyasztásuk. Többet árt mint használ a fokozott "bevitelük". Rendszeres egészséges kaja (sok zöldség, gyümölcs), napi minimum 2 liter víz, aktív testmozgás. Ezek állítólag segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!