Normális dolog, ha egy vakbélműtét sebe egy héttel a
varratszedés után mindig kifakad és erősen
váladékozik?
Nem, ez már nem normális. Vissza kellene menni abba a kórházba az operáló orvoshoz, meg kellene néznie és javasolnia valamit. Szerintem antibiotikum szükségessége is felmerül.
Mondjuk a leírásodban kicsit sántít nekem, hogy hasnyálmirigy-gyulladás is kialakult a perforált vakbélgyull. miatt, ezt nem igazán értem.
2013. máj. 1. 14:51
2/10 A kérdező kommentje:
Ugyan oda megyünk vissza és ugyan az az orvos kezeli le.Antibiotikumot kapott a műtét után és volt cső is a hasában.Viszont nem abból a sebből váladékozik ahol volt a cső..a köldöke felett volt a nagyobb vágás és onnan.Antibiotikumot csak 1 hétig kellett szednie,már lejárt.A labor eredményei és a szövettan eredményei alapján tudtam csak rá következtetni,hogy hasnyálmirigy is volt neki.Sajnos a perforáció még este történt amit én is láttam már amikor nőgyógyászati ultrahangra küldtek minket.Akkor jártunk a az első tünetek észlelésétől számítva a 19-.ik órában!És akkor látszódott a hasfali folyadék már.A diagnózis VÍRUS_a negyedik orvostól kb.Hajnali 4h-kor operálták meg mikor elájult.Előző nap hajnalban kezdte!Szóval most még ugyan az az orvos kezeli aki műtötte és felfedezte ,h jé vakbél!Elég ronda sűrű a genny már ami néha kifolyik.
3/10 A kérdező kommentje:
Ma megint mentünk..másik doki.Fogta a csipeszt és egy gézlapot.Annyit sem mondott ,hogy szorítsd össze a fogad vagy inkább szaladj..belenyúlt a vágás helyébe kb 2 cm mélyen a gyereknek potyogtak a könnyei és kikotorta.Mind ezt szenvtelen arccal és csendben!Az egész vágott felület kinyílt ez által.Szörnyű volt látni ,hogy fájdalomcsillapítás nélkül megint mit kell átélnie a lányomnak.Unom.belefáradtunk.Ez nem az egészségügy rossz helyzete..ez az emberség hiánya..és a nem hozzáértés.Ha időben észrevették volna akkor talán nem kellene még további hetekig szenvednie.Az a baj ,hogy a beteget el kell látni..jobb volna ha nem mennének be.Ha nem mész vissza akkor megkérdezik miért nem jött előbb?Ha vissza mész akkor meg minek jössz ..passz.Utálom az egészségügyben dolgozókat!
4/10 A kérdező kommentje:
Ha ne tán más valaki is jár így akkor legalább tanulhat a mienkből.Most május 14-e van.Ma is jött genny a sebből.Lassan 1 hónapja a műtétnek.Az én lányom ma is ment bucival a hasán érettségizni.Az orvosok szerint majd elmúlik.Idő kérdése csak.Ma találkoztam egy proffal aki viszont elmondta ,hogy nyilván nem normális dolog ez...egész egyszerűen a belső fonal okozza az egész gennyesedést!!!Vigyem szerinte vissza és mondjam el.MEGŐRÜLÖK LASSAN:Oda többet nem viszem.Holnap maszek sebészetre viszem a vizsga után.Felnézek a gyerekemre.Aki töretlenül próbál leérettségizni mind ezek ellenére!
5/10 A kérdező kommentje:
Bár csak magammal beszélgetek itt de ha más is így járna tudja mi nem normális.Ma este újra felvágták a sebét és iszonyatos gennyes üszkös sebet találtak amit a fel nem szívódott varratok/belső/okoztak.Ha nem távolítják el akkor nagy baj lehetett volna újra.A klinika orvosai pontosan 2 azt mondták ez normális és a zsírszövet lassan gyógyul azért van.MA este a maszek sebész főorvosnő csak nézett és szitkozódott.Remélem segítek ezzel a pár sorral annak aki ugyan így jár.Holnap vissza kell még menni mert nem varrta össze nem is lehetne..tele rakta antibiotikumos gézzel és újra kezeli majd.Ennyit szenved egy ember a nem tudás miatt!
6/10 A kérdező kommentje:
Jó hírem is van végre.Már 4x mentünk vissza a főorvosnőhöz és szépen kezelgeti gyógygézzel antibiotikummal bele a sebbe.Már nem olyan gennyes és azt mondta ,hogy jövőhétvégére lehet rendbe is jön!!megölelték egymást a lányommal..annyira megnyugtató érzés volt nála lenni és tudni ,hogy végre valaki tudja mit kell csinálni.A zárójelentésünket átnézte és ott is hiányzik 1 napunk..mintha időben műtötték volna meg.Csak épp 24 óra kimaradt az adatokból.Meg az akkori laboreredmények is..DE!!GYÓGYULUNK!)
7/10 A kérdező kommentje:
Úgy teljes ha végig írom a sztorit.Szóval kb még 1 hónapba telt mire a második műtét begyógyult neki.Közben leérettségizett amire nagyon büszke vagyok!Én nem biztos ,h lettem volna annyira erős..bár ő is más lett kicsit..mintha negatívabb lenne és más.De remélem ez majd elmúlik.Szóval történet vége..ha segítek hasonló esetben már megérte!
Szia!
Nagyon sajnálom ami a lányoddal történt. Felháborító szerintem az a nemtörődömség ami itt van az egészségügyben (tisztelet a kivételnek, bár nincs sok)
Ennyire komoly dolog velem nem történt, de én is folyamatosan szívok az orvosok miatt, a legjobb, hogy az ilyen rutindolgoknak számító diagnóziskat, beavatkozásokat cseszik el rajtam.
Nagyon örülök, hogy végül a lányod felépült, viszont azt a változást, amit említettél a lányod kapcsán, azt magamon is érzem. Nem tudom elmúlik-e, remélem a lányodnak igen.
2013. aug. 5. 18:07
Látom, hogy jó régi ez a kérdés. Itt vagy még, kérdező?
Érdekelne, hogy mi van most, ennyi idővel később.
Engem kb 2 hónapja műtöttek, nagyjából ugyanez a történet.
Életmentő műtét perforált vakbéllel, csak vérmérgezés nélkül. Hasnyálmirigy gyulladást nem tudom.
varratszedés után szétnyílt seb, genny, Betadine, antibiotikum két marokkal...
A seb már begyógyult, de a seb körül még mindig kemény. Az ultrahangon nem találtak semmit, nem tudni miért kemény
Érdekelne, hogy ennyi idő elteltével hogyan alakult a seb, mikorra jött rendbe, stb.
2014. nov. 24. 02:26
az egészségügy ugy rossz ahogy van bunkó növérek tudatlan háziorvosok. saját tapasztalat nekem is volt perforált vakbélmütétem. sok türelemre van szügség ami nem mindig van
2016. jún. 25. 13:18
Kapcsolódó kérdések: