Magas vérnyomásúak, nektek is alacsony most mióta bejött a kánikula?
Figyelt kérdés
Reggel és este kell gyógyszert szednem magas vérnyomás miatt, eddig 140 közeli volt, vagy picit több reggelente gyógyszerre, mióra meleg 109 körüli délután és este. Ilyenkor mi a teendő?2013. ápr. 29. 15:14
1/7 anonim válasza:
Ezt így nem tudom, nekem is magas egy kicsit a vérnyomásom, de még nem indokolt hogy gyógyszert szedjek rá. Igaz 2-3 havonta eljárok ellenőrzésre a házi dokihoz hogy azért lássa mennyire stimmel a dolog, de mondta hogy ameddig nem muszáj nem fog gyógyszerrel tömni. Nekem most is ugyanannyi a vérnyomásom mint eddig. néhány számmal magasabb is picit mint a kelleténél, de még mindig nem indokolja a helyzet hogy szedjek gyógyszert.
2/7 A kérdező kommentje:
Nekem olyan magas volt, hogy kellett a gyógyszer, eddig minden rendben volt, de mióta meleg van azóta túl alacsony, de a gyógyszert úgy tudom nem lehet csak úgy abbahagyni.
2013. ápr. 29. 15:25
3/7 anonim válasza:
Nekem is ilyen, ilyenkor a kisebb hatóanyagúra állok át / 50 mg-ost szedek, ilyenkor elég a 25 mg-os /
4/7 A kérdező kommentje:
Akkor csak felet szedjek be? Van a gyógyszeren felező.
Neked sz orvos felírt kisebb és nagyobb hatóanyagút?
2013. ápr. 29. 15:47
5/7 anonim válasza:
Megbeszéltem vele és abból, amit én szedek van kisebb hatóanyag tartalmú tabletta,így nem kell felezni.
6/7 anonim válasza:
Én 200/100 feletti vérnyomással mentem orvoshoz. Gyógyszert reggel és este szedek. Be is állt 120/70 körüli értékekre.
A háziorvosom azt tanácsolta,ha a kánikulai melegtől lemegy a vérnyomásom,ami elő szokott fordulni,(le is ment,a legalacsonyabb 88/62 volt)az esti gyógyszeremet ne vegyem be. Reggelre helyre állt és már egy ideje rendben van.
Kérd Te is az orvosod tanácsát!
7/7 A kérdező kommentje:
Kértem, de nem sokra mentem vele, kell keresnem egy másik orvost.
2013. máj. 3. 06:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!