Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ez micsoda, pszcihopatizmus,...

Ez micsoda, pszcihopatizmus, narcizmus?

Figyelt kérdés
A pszichopata(antiszociális), és a nárcisztikus viselkedések keverékét fedezem fel magamon. Ez alatt azt értem, hogy önző vagyok, kivéve az olyan emberekkel szemben, akiket szeretek, aztán néha úgy érzem, hogy mindenki ellenem van, meg egyéb antiszocialitásra utaló tünetek. Vannak még nárcizmusra utaló tünetek, például úgy érzem, hogy engem nem érthet meg, mindenki, csak aki különösen okos. Ami viszont ellentmond a pszichopatizmussal, hogy kiválóan tudom magam különböző szerepekbe beleélni, meg elképzelni adott helyzeteket. Amikor például hazudok, akkor nem lehet észrevenni, mert beleélem magam abba, amit mondok, és így olyan érzés számomra, mintha igazat mondanék, tehát nem is mutatom a hazugságra utaló jeleket. Nincs bűntudatom, és lelkiismeret furdalás nélkül játszom az emberekkel, tévhiteket, illúziókat keltek bennük, hogy elérjek valamit, vagy információt húzzak ki belőlük. Ez ellen nem akarok tenni, mert a betegségek keveréke már nem is betegség(legalábbis számomra nem), hiszen elég sikeressé tesznek a mindennapokban, mert valahogy pont a számomra előnyös "tüneteim" vannak, de attól még kíváncsi lennék, hogy most én mi is vagyok.
2009. szept. 23. 16:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

"A pszichopata(antiszociális), és a nárcisztikus viselkedések keverékét fedezem fel magamon"

Lehet hogy hivatalosan nem pont így írják, de aki pszihopata annak nincsenek érzelmei. semennyi. Discoveryn láttam egy ezzel foglalkozó d.filmet, még megijeszteni sem tudták, figyelték az agyi aktivitását stb...

Az hogy élvezed a füllentést, inkább csak egy tulajdonság.

Nem fejtegetem több mondaton át, de annyit akarok mondani hogy egyik sem vagy igazán, hasonlítasz némelyikre max, de ha jobban belemerülsz a témába kideríthetnéd hogy az ismerőseid legalább felénél is találnál ráillőt a pszihopata jellemzőiből.

Az antiszociális is csak egy fogalom, nem magyar szal így fáradt aggyal most nem igazán értem hogy keverik bele a pszihopatába(előbb utána olvastam kicsit) de arra is ráhúzzák ezt a jelzőt aki szeret inkább otthon tévézni mint a faluba szédelegni esténként.

Nárcizmust meg anno ahogy olvastam úgy jegyeztem meg magamban egy mondatban hogy röviden, nagyjából az olyan emberek azok akik azt hiszik körülöttük forog a világ. Ilyen sem vagy, természetes hogy senki nem érthet meg teljes egészében, nem tudnak a te fejeddel gondolkozni mások.

2009. szept. 23. 21:40
 12/13 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzet. nagyon sokat olvastam, könyveket az antiszocilalis viselkedésről és a pszichopatákról. ha szeretnéd be tudlak a témába vezetni. jómagam is az vagyok és mégis vannak minimál érzéseim. nagyon minimálisak, és inkább csak az öntudat tart vissza egyes dolgoktól. bocs a rövid válaszért, most nincs időm, ha többet akarsz tudni, akkor irj egy privátot
2009. okt. 27. 16:53
 13/13 anonim ***** válasza:
Egyébként vannak érzéseik a pszichopatáknak, csak maximum egy 3 éves gyerekének a szintjére érnek fel. Viszont empátiára teljesen képtelenek, tehát a nárcizmus együt jár a pszichopaizmussal.
2010. aug. 19. 16:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!