Már több, mint egy hete nem nagyvécéztem. Van valakinek ötlete?
Segítsetek, mert megőrülök.
22/l
Valami otthoni praktikát ha tudnátok ajánlani, megköszönném. Mindig lassú volt az anyagcserém, általában 3 naponta megyek nagyvécézni, de ez most már tényleg nem jó:(
Próbáltam a kutyabengeteát, erősen hashajtó hatású, de semmi. Nekem az sem használ sosem, ha pl. tejjel iszom paradicsomlevet aztán gyümölcsturmixot. Ittam a héten emésztést elősegítő italt is. A táplálkozásom megfelelő, benne van a tejtermék, hús rengeteg zöldség és gyümölcs is.
Köszi a válaszokat előre is!
lehet egy kicsit morbidul hangzik, amit tanácsolok.
Én is szenvedtem ezzel pár éve és nekem az segített, hogy "beöntést" adtam magamnak. Zuhanyról levettem a végét és nagyon kicsi sugárerőséggel, langyos vizet engedtem.
Pár percig bent próbáltam tartani és utána elmentem wcre.
Remélem segít. Ne nagyon csináld, mert nem hiszem, hogy szabadna. Csak sos esetben.
Még a kúpok is segíthetnek, de nekem akkor se a tisasen, se a kúp nem segített.
11:03 vagyok. Most olvastam a második írásod... Nem kéne esetleg kivizsgáltatnod magad? Nem riogatni akarlak, csak nekem is volt olyan ismerősöm aki szedett erre valamit, orvosilag. Mert az már furcsa, hogy ennyire nem is hazsnál semmi.
Egyébként patikában még mindig ajánlom amit mondtam, van olyn hogy kerek kis fémdobozban bogyeszok, én azt már próbáltam, de biztos segítenek Neked ha kérdezel, az eladóktól.
Hát erre van egy kellemetlenebb és egy valamivel kellemesebb megoldás. A kellemetlenebb, hogy házi megoldással próbálkozol, olyan ételeket kombinálsz össze, ami garantált hashajtó hatású. Ezt azonban nem ajánlom! Inkább gondold át, hogy nem fogyasztottál-e olyan ételt, ami hasfogó hatású, pl. több "fekete" csokit?
Ha úgy gondolod, nem, akkor el kell menni a patikába és kérhetsz vény nélküli hashajtót, a tv-ben is van pár ehhez kapcsolódó reklám. Nekem most pl. egy hashajtó nem jut eszembe, de a reklámokban legalább 2 félét szoktak említeni.
DM-ben lehet kapni hashajtó lekvárt, esténként 1 kiskanállal kell enni belőle. 1400 Ft, de tényleg jó
Bár az íze elég savanyú, de teljesen kibírható.
Vagy a gyógyszertárban Laveolac szirup (ha jól emlékszem az olyan 500 Ft körül van) a kis dobozzal. Ezt én szintén esténként ittam szörpbe vagy bármi italba keverve (még vízben sem érződik az íze amúgy). nekem ez is bevált.
De a nődokim nekem a lekvárt javasolta, pedig a másik is jó volt. (én terhes vagyok és a téma nálam is felmerül onnan vagyok ilyen tájékozott) :)
azt nem írtad, hogy miket és mennyit eszel ált.
Mert ha mondjuk egész nap megeszel egy tál levest, és utána egy negyed szendvicset, akkor érthető az is, hogy nem ritkábban jutsz ki.
Köszi az eddigi válaszokat.
46 kiló vagyok és 158 centi. Nem vagyok sovány, és kövér sem. Nagyon szeretem a levest, és sok folyadékot iszom. De emellett eszem, bár nem túl sokat. Reggelire szoktam többet enni, mert nem bírom étel nélkül elkezdeni a napot, aztán egyre kevesebbet eszem a nap folyamán.
A múlt héten rengeteget ettem(családi összejövetelek), híztam is, 49 kg-nak mértem magam. Csak ugye azóta megpróbáltam kevesebbet enni, mert még mindig nem voltam vécén. Most 47 kiló vagyok.
Nyilván el kell mennem orvoshoz, mert ez már régóta így van (kb. kiskorom óta). Egyszer kórházba kerültem, mert megfáztam, és ott megvizsgált belgyógyász is, aki azt mondta, hogy ha meggyógyulok a megfázásból, érdemes lenne felkeresni egy orvost ezzel a problémával. Így elmentem a háziorvosomhoz, aztán még egy másik orvossal is beszéltem, azt mondták, hogy vannak lassú emésztésű emberek, de ennyire?!
Köszi a praktikákat, amiket írtatok (pl. lekvár, beöntés, gyógynövény-készítmények, hashajtó) mind jó ötletek, de ugye csak "gyorssegítségek". Na hát, most ezek sem segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!