Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ez normális (vérnyomás,...

Ez normális (vérnyomás, rosszullét)?

Figyelt kérdés

Alapból alacsony a vérnyomásom, olyan 100-110 között szokott lenni. Az a problémám, hogy amikor kádba fürdök, és kiszállok, sokszor nagyon rosszul leszek. Ilyenkor muszáj leguggolnom mert valahol a gyomrom fölött középen nagyon rossz érzés, nem tudom mihez hasonlítani, talán olyan mintha görcsölne és néha hányingerem is lesz, meg remeg a kezem, és az ájulás kerülget. És ez csak akkor lesz jobb, ha leguggolok...és azt is észrevettem, hogy ha leguggolok, akkor nagyon lassan és ritkán veszek levegőt, ez legutóbb tűnt fel. Tegnap csak kicsit voltam rosszul, rögtön utána megmértem a vérnyomásom állva, aztán ülve is. Állva: 98/61 és a pulzusom:108!

Ülve: 107/56 pulzus:65.

Ez normális és csak annyi, h a meleg víz után még jobban leesik az amúgy is alacsony vérnyomásom és ezért van ez? Vagy valami bajom van? Másnak is van ilyen? Ha számít, forró vízben szoktam fürdeni, lehet, h ez is rátesz egy lapáttal..

2013. márc. 28. 13:54
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja, és reggel is megmértem, ahogy felkeltem, mert akkor mindig kicsit rosszul vagyok, de csak rövid ideig: 89/65, pulzus: 151! Ezt is állva mértem meg...de elvileg nem az lenne a logikus, hogy ha állok, akkor magasabb legyen a vérnyomásom, mintha ülök? És a pulzusom is nagyon magas, amikor alacsony a vérnyomásom!
2013. márc. 28. 13:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Meleg vízben való fürdés után azért esik le a vérnyomásod,mert a meleg víz kitágítja az ereket és a bennük lévő vér nem "feszíti" annyira a tágabb ereket.Ezt viszont a szervezeted úgy értékeli,mintha kevesebb lenne az ereidben a vér és azért,h mindenhova megfelelő mennyiségű vér kerüljön gyorsabban ver a szív,ezért nő meg a pulzusszám.
2013. márc. 28. 14:10
 3/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszod! De az normális, hogy ennyire rosszul leszek? Akkor normálisak ezek az értékeke, amiket leírtam? Nem kell aggódnom?
2013. márc. 28. 15:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Ezek a dolgok összefüggenek. Másnak is lecsökken ilyenkor a vérnyomása,de Neked mivel amúgy sem magas még jobban. Igyál sok folyadékot,sportolj és az rendezi egy kicsit.És ne fürödj túl meleg vízben,kerüld a hirtelen mozgásokat(lehajolás,felkelés).
2013. márc. 28. 15:45
 5/9 A kérdező kommentje:
Sportolok, de a vízre ügyelni fogok, nem iszom annyit, amennyit kéne :( . Általában tusolok, csak megijedtem, hogy ez a rosszullét már kóros vagy, hogy nem csak az alacsony vérnyomással függ össze. Köszi a válaszod, megnyugtattál :)
2013. márc. 28. 15:58
 6/9 anonim ***** válasza:
nekem is szokott lenni, olyan hogy a kádba ülés meleg vízben való üléstől kezdek émelyegni, és rosszul lenni...vérnyomás mérésre a hagyományos vérnyomásmérőt ajánlanám, nem a csuklósat!
2013. márc. 28. 17:15
 7/9 A kérdező kommentje:

Digitális vérnyomásmérőnk van itthon. Olyan, hogy a bal felkaromra kell feltenni tépőzárral, megnyomni a gombot,és megméri. Mutatja a pulzusszámot is.

Igen, én is szoktam a kádban felülve is rosszul leni...nagyon rossz. De örülök, h nem vagyok egyedül :)

2013. márc. 28. 17:22
 8/9 anonim ***** válasza:
elég hülyén írtam az előbb, na mindegy,az előttem hozzászólókkal egyetértek, hallgass rájuk, és ne ülj sokat a vízben se, mert nem tesz jót a bőrödnek. viszont ha nagyon meleg lenne a víz, nyomass hozzá egy kis hideget utána jobban leszel, vagy vigyél be magaddal egy kis vizet (amit ihatsz) esetleg egy kocka csokit, vagy ilyesmit, ha a cukrod menne le.
2013. márc. 28. 17:34
 9/9 A kérdező kommentje:
Tényleg, most, hogy mondod, mindig nagyon szomjas leszek fürdés után :), jó ötlet.
2013. márc. 28. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!