Az egészséges torok fakó, mint a szájpadlás vagy lehet élénkpiros?
Emlékszem, amikor torokgyulladásom volt, akkor határozottan vörös, már-már bordó volt a torkom.
De máskor pedig élénkpiros, rajta a váladékkal (a váladékról tudnak orvosok; szerintük van egy kis refluxom, az irritál + irritálhat a szállópor stb).
Elvileg nem is kevés embernek van olyan, hogy duzzadt orrnyálkahártya, váladékosság, gombócérzés a torokban, krákogás. Ez van nekem is.
Erre az orvosok azt mondják, hogy ez-az irritálja, és adnak az embereknek vagy ezt vagy azt vagy semmit.
Aztán valami, általában házipraktika beválik.
Nálam a Salvus gyógyvízzel való orröblítés enyhítette a tüneteimet, mondhatni jelentősen.
Ez így is van, igaz?
Egyszer rákerestem - mert ez már foglalkoztatott egy ideje -, és azt találtam, amit fentebb le is írtam.
Meg amit írt 2., hogy krónikus, állandó torokgyulladás.
De ugye nem veszélyes?
Szerintem nálam nemcsak a sav okozza...
A Salvus-szal orrot öblíteni szoktam. Nagyon jó, kitisztítja, tudok orron át lélegezni pl. lefekvésnél is, régen ilyen nem volt. :D Orr-fül-gégész rábólintott.
Van gyomorsav-csökkentőm, ha szükségét érzem, szedem.
Van a garatom közepén egy izé, állítólag heg. Picikoromban szedtek ki vadhúst. A heg lehet annak a visszamaradt öröksége? Lehet, hogy a természetes úton termelődő váladékot némileg lelassítja, ezért az gyűlik, több váladék termelődik, időnként bacik is megtelepednek rajta, ezért gyulladt a torkom, ezért krákogok, ezért duzzad az orrom?
Igazából amit nem akarok, az a gyógyszerszedés (főleg erős gyulladásgátlókat ne), meg a sok-sok orvosi vizsgálat.
Elkezdem inni is a Salvus-t, ezen felül orröblítés vele naponta legalább kétszer, néha inhaláló géppel egy-egy kúra. Jó lenne rendszeresebb evésre szoknom.
És ha valami rosszabbodik - és nemcsak átmenetileg, hanem tartósan - akkor orvoshoz megyek.
Ez jó taktika?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!