Miért köhögök ill. öklendezek fülpucolás közben?
Hát.. ezt a kérdést akár én is beírhattam volna.. :D
Ugyanez van velem is... Nekem mint két fülemnél, igaz a bal fülemet nekem is jobban irritálja.. Szóval tuti nem azért van mert felszúrták. Régebben anyám mindig rámszólt, hogy ne nyomjam be olyan mélyen, mert azért van, hiába magyaráztam neki, hogy épp csak a szélét tisztítom :)
Anno még biosz órán is megkérdeztem a tanárt, hogy miért lehet, azt mondta h biztosan irritálja ezt a pontot a fültisztító és köhögésre késztet. Amúgy nem jelent semmit, én szeretem :D
íme a válasz, ami nem játék.
Rosszul "bekötött" agyi ideget találunk el ilyenkor, ami szívmegálláshoz is vezethet.
Jó régi kérdés, de hátha segít valakinek eme válasz.
Nekem a közelmúltban volt pont az előttem szóló válaszában lévő cikkben említett ideg miatt egy ájulásom, ami bárkivel megeshet; erős köhögés, hányás következtében. Nos, ez az ideg név szerint -amit már ha rémálmomból felkelek is ismerek- a nervus vagus. Azelőtt valami betegségnek tituláltam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!