Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Normális ez, vagy menjek el...

Normális ez, vagy menjek el emiatt orvoshoz? Nem néz hülyének?

Figyelt kérdés

Beszélgettünk, és azt vettem észre, hogy mindenféle külső erőbehatás nélkül, egyszer csak megdagadt az egyik ujjam. Jobban megnézve, egyre kékesebb-zöldesebb lett. Nem biztos, de felmerült bennem, hogy egy ér pattant el. (?) Van ilyen egyáltalán?

Pár nappal utána amikor reggel felébredtem, a mellemen, közvetlenül a mellbimbónál, tehát nem csontos részen, 1.5-2 cm átmérőjű, barnás-lilás folt, mintha beütöttem volna, csak hát ez lehetetlen, itt is érre gondoltam.

Kb 15 éve, amikor éjszaka mellékállást vállaltam, a sok futkosás után szinte mindig voltak lilás foltok a lábfejemen. Normális ez? Nem nevetséges emiatt orovshoz fordulni? Mi lehet az oka?

2009. szept. 9. 14:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Dehogy nevetséges! Mindenképp menj dokihoz! Lehet, hogy csak megütötted és akkor nem érezted, nem vetted észre, és csak később, amikor már belilult, akkor lett feltűnő. Ha nem így van, valamiért lehetnek gyengék az érfalak, akkor viszont jól jön a gyors orvosi kezelés.
2009. szept. 9. 14:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Van ennek vmi neve,de nem jut eszembe,az a lényege ami nálad i,úgyhogy ige,menj el dokihoz...
2009. szept. 9. 14:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Persze, menjel el vele a haziorvosodhoz. Majd o megmondja, hogy mi is ez pontosan. Ha nincs gond, megnyugszol, megtudod a pontos nevet ennek a furcsasagnak.

Ha pedig gond van (remeljuk nincs!!!)akkor fontos, hogy minel elobb orvosoljak a gondot.

2009. szept. 9. 14:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Mindenképp menj el vele dokihoz, valószínűleg gyengék az ereid. Erre van gyógyszer, én is szedtem.
2009. szept. 9. 19:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Menj el orvoshoz, lehet hogy csak egy banális probléma, de jobb ha megnézeted legalább a vérképedet. Egyébként szedhetsz Rutascorbint az érfalak erősítésére, ha az a gond.
2009. szept. 9. 21:20
 6/6 A kérdező kommentje:

Nahát!!! Ezt a Rutascorbint jópár éve egy nőgyógyász írta fel, amikor babát akartunk, folsavval kombinálva. (Pedig szó sem volt ott az érfalaimról, vért sem vett sosem tőlem.) Amikor költözés miatt egy másik orvoshoz kezdtem járni, mutattam neki az előző által felírt gyógyszereket, és azt mondta, ezt a Rutascorbint nem érti, nem is nőgyógyászati gyógyszer. Emiatt marad meg a neve bennem...

Általános vérvételen kb egy hónapja voltam, és minden rendben. Kicsit tartok tőle, hogy hülyének nézne...

2009. szept. 10. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!