Farkasehseg, eszem de meg sem jobb, volt valakinek ilyen?
Ez egy érdekes cikk olvasd el, mert valahol az agyi funkciók nem jelzik a jólakotságot. Ezt akkor tapasztaljuk, amikor leülünk a TV -elé és oda készítünk valami nasit . Mivel nem az evésre koncentrálunk, hanem a TV-re az agy nem jelzi, hogy már kipukkadásig tele ettük magunkat. Képesek vagyunk egy tál pogácsát elfogyasztani anélkül, hogy éreznénk milyen sokat ettünk
Van sajna nekem is folyamatos. Zabálok mint az állat de mégis éhes vagyok mindig és fogytam is már 3 kg-t. :(
Sőt vitaminokat is szedek mert azt olvastam attól is lehet h a szervezet hiánya van valamiből de még így se múlt el..
A fejem nekem is sz*r mint akit fejbevágtak alig látok, szédülök és fáj is megyek le is lefekszem.
Az éjszaka közepén is képes vagyok felébredni az éhségtől. Hihetetlen!
Igen lehet, pár éve autoimmun pajzsmirigy gyulladást állapítottak meg de eddig inkább enyhén alulműködött..:O
Bár mondták, hogy váltakozhat is egyszer túlmüködik máskor meg alul. Még nem kaptam rá gyógyszert. De akkor ezek szerint megint meg kellene nézetnem mert rendetlenkedik.
Köszönöm szépen a tippeket! Igazatok van!
4#-es Neked is köszönöm! A vérképben normálisak voltak a májfunkciók, de sok gyógyszert szedek így elvileg folyamatosan kell nézetni azt is.
Szerencsére a máj nagyon erős regenerációs képességgel rendelkezik. Apukámnak magas a gamma gt szintje ami májkárosodásra utal, de nem kezelik semmivel. :O
Progeszteron hiány? Nem is tudtam! :O
Nekem fel van borulva a hormonháztartásom de nem is gondoltam összefüggésre.
Én úgy hiszem az Eppstein Barr vírusfertőzés indította be(mononukleózis-csókbetegség) angol weboldalakon ezzel a vírussal hozzák összefüggésbe. Mert a vírusfehérjék nagyon hasonlitanak a pajzsmirigy sejtjeire és a megzavarodott immunrendszer tévedésből azokat kezdi pusztítani. De persze még ezer oka lehet...
Amennyire tudom a jódozott só erősíti a gyulladást ezért azt próbálom korlátozni. Teljesen elhagyni sajnos nem lehet mert kell a hormontermeléshez.
A progeszteronra visszatérve, szerinted a minitabletta is hasznos lenne? Abban csak progeszteron van. Eredetileg fogamzásgátlás céljára gondoltam felíratni de akkor talán hasznos lenne a pajzsmirigy gondokra is.
Legutóbb egy éve voltam célzott vérvételen akkor a TSH már magasabb volt, de a hormonszintek még jók. Neked milyenek az értékeid?
Te szedsz már L-Tyroxint? Az AntiTPO-d mennyi? Ezt sajnos nem nézik folyamatosan, mert az orvosi protokoll szerint a betegség nem áll meg így felesleges. Ha egyszer kimutatták akkor el van könyvelve a Hashimoto. :/ Pedig a gyulladás mértékét remekül jelzi minél magasabb annál jobban pusztul a szövetállomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!