Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Farkasehseg, eszem de meg sem...

Farkasehseg, eszem de meg sem jobb, volt valakinek ilyen?

Figyelt kérdés
Ugy evente 1x jelentkezik,es 3-4 napig tart.Borzaszto ehseg kinoz,hiaba eszem,nem jobb,a fejem is furcsa,mintha zavaros lenne.A cukrom jo,az orvosom nem tud mar mit tanacsolni,allergia tesztre is küldött(DAO),az is jo.Kezdek kiakadni,volt valakinek ilyen,mitöl lehet,mi segithet?
2013. febr. 5. 04:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

[link]

Ez egy érdekes cikk olvasd el, mert valahol az agyi funkciók nem jelzik a jólakotságot. Ezt akkor tapasztaljuk, amikor leülünk a TV -elé és oda készítünk valami nasit . Mivel nem az evésre koncentrálunk, hanem a TV-re az agy nem jelzi, hogy már kipukkadásig tele ettük magunkat. Képesek vagyunk egy tál pogácsát elfogyasztani anélkül, hogy éreznénk milyen sokat ettünk

2013. febr. 8. 17:58
 2/12 anonim ***** válasza:

Van sajna nekem is folyamatos. Zabálok mint az állat de mégis éhes vagyok mindig és fogytam is már 3 kg-t. :(

Sőt vitaminokat is szedek mert azt olvastam attól is lehet h a szervezet hiánya van valamiből de még így se múlt el..

A fejem nekem is sz*r mint akit fejbevágtak alig látok, szédülök és fáj is megyek le is lefekszem.

Az éjszaka közepén is képes vagyok felébredni az éhségtől. Hihetetlen!

2013. febr. 8. 18:35
 3/12 A kérdező kommentje:
Kösz a valaszokat.Masodik neked lehet a paizsmirigyeddel van baj,tulmüködik,gyors az anyagcsere es fogysz is,nekem alulmüködesem van,de jol be van allitva,normalisak az ertekek.
2013. febr. 8. 19:31
 4/12 anonim ***** válasza:
18:35 második válaszolónak!!!!! Májbetegség okoz ilyen tünetet. Menj orvoshoz
2013. febr. 8. 19:41
 5/12 anonim ***** válasza:
Masodik valaszolonak,en is a pajzsmirigyre tippelek,mert van a csaladban,es a tünetek ugyanazok,fogyas,sok eves,gyors anyagcsere,idegesseg stb.
2013. febr. 8. 22:03
 6/12 anonim ***** válasza:

Igen lehet, pár éve autoimmun pajzsmirigy gyulladást állapítottak meg de eddig inkább enyhén alulműködött..:O

Bár mondták, hogy váltakozhat is egyszer túlmüködik máskor meg alul. Még nem kaptam rá gyógyszert. De akkor ezek szerint megint meg kellene nézetnem mert rendetlenkedik.

Köszönöm szépen a tippeket! Igazatok van!

2013. febr. 9. 10:22
 7/12 anonim ***** válasza:

4#-es Neked is köszönöm! A vérképben normálisak voltak a májfunkciók, de sok gyógyszert szedek így elvileg folyamatosan kell nézetni azt is.

Szerencsére a máj nagyon erős regenerációs képességgel rendelkezik. Apukámnak magas a gamma gt szintje ami májkárosodásra utal, de nem kezelik semmivel. :O

2013. febr. 9. 10:28
 8/12 A kérdező kommentje:
Nekem is pajzsmirigy autoimmun betegsegem van,eddig nekem is enyhen alulmüködött,most hogy kapom a progeszteront,egesz jo eredmenyem van,ez a kettö eggyütt jar,Hashimoto es progeszteron hiany.A prog. januarban kezdtem szedni 10 napot,most 15-en fogom kezdeni.Talan ez az ehseg a pajzsmirigyhez kapcsolodik?
2013. febr. 9. 19:58
 9/12 A kérdező kommentje:
ja,anyukamnak is magas a gamma gt,ö sem kap semmit.
2013. febr. 9. 20:00
 10/12 anonim ***** válasza:

Progeszteron hiány? Nem is tudtam! :O

Nekem fel van borulva a hormonháztartásom de nem is gondoltam összefüggésre.

Én úgy hiszem az Eppstein Barr vírusfertőzés indította be(mononukleózis-csókbetegség) angol weboldalakon ezzel a vírussal hozzák összefüggésbe. Mert a vírusfehérjék nagyon hasonlitanak a pajzsmirigy sejtjeire és a megzavarodott immunrendszer tévedésből azokat kezdi pusztítani. De persze még ezer oka lehet...

Amennyire tudom a jódozott só erősíti a gyulladást ezért azt próbálom korlátozni. Teljesen elhagyni sajnos nem lehet mert kell a hormontermeléshez.

A progeszteronra visszatérve, szerinted a minitabletta is hasznos lenne? Abban csak progeszteron van. Eredetileg fogamzásgátlás céljára gondoltam felíratni de akkor talán hasznos lenne a pajzsmirigy gondokra is.

Legutóbb egy éve voltam célzott vérvételen akkor a TSH már magasabb volt, de a hormonszintek még jók. Neked milyenek az értékeid?

Te szedsz már L-Tyroxint? Az AntiTPO-d mennyi? Ezt sajnos nem nézik folyamatosan, mert az orvosi protokoll szerint a betegség nem áll meg így felesleges. Ha egyszer kimutatták akkor el van könyvelve a Hashimoto. :/ Pedig a gyulladás mértékét remekül jelzi minél magasabb annál jobban pusztul a szövetállomány.

2013. febr. 10. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!