Ti nem kattantok be a hosszútávú munkanélküliségetektől? Mibe kapaszkodtok, mivel terelitek el a figyelmeteket a szinte lehetetlen helyzetetekről?
Dolgos, szorgalmas ember vagyok. Valamikor hittem benne "Aki nem dolgozik, ne is egyék"... Régen mindig sikerült munkát találnom, ha úgy alakult. Most 42 évesen, több szakmával sem tudok elhelyezkedni több, mint egy éve. :-((
Nincs lelki erőm (se pénzem) újabb szakmát tanulni. Vállalkozni szintén nincs laptőkém. Ötletem még lenne.
Totálisan ki vagyok már :-((
Egyik haverom mesélte, cégüknél meghirdettek egy állást, melyre már rég meg volt kit vesznek fel. De hogy szó ne érje a ház elejét, formálisan feladták a hirdetést. Több mint 500-an jelentkeztek rá egy hét alatt. A főnök, egy levelet sem nézett meg. Esze ágában nem volt mérlegelni, hátha jobb jelölt is akadna a jelentkezők között, mint a barát ismerőse. Naná, hogy egy lúzert vett fel személyében, aki semmihez nem ért. De kell és nem rúgja ki, mert haver, haverja. Így a többi alkalmazott dolgozhat helyette :-((
Szomszédunkban van egy cég, melynek 5500 dolgozója van. De engem nem vesznek fel, túlképzett vagyok, mondta az egyik főnök. :-[ Ha gondolja, letagadom, csak adjon munkát.
Napokban az egyik nemzetközi multi cégnél kerestek kollégát nekem való állásra. Mázlimra ott felső vezető beosztású az egyik általános iskolai volt osztálytársnőm. Beprotezsálta az önéletrajzomat a HR osztályra. Még így sem sikerült eljutnom a behívásig :-((((
Ma van Valentin nap. Mit ne mondjak, még egy száll virága sem futja. Hiszen adósságunk van. Nejem azt kapja, hogy az erre a napra félretett öt ezresemet beletesszük az épp aktuális kifizetésbe. Különben nem bírnánk kinyögni. :-(((
Napról-napra élünk. Teljes a kilátástalanság.
Ha azt kérdezem, hogy indulnak szövetkezetek, szociálisak, amik támogatnak embereket abban, hogy önellátóak legyenek, és közösségi szinten tartsák fenn önmagukat és egymást, mi volna a válasz?
Én már feladtam, hogy valaha legyen egy jó munkám.
Minek?
Azt sem tudom, mi az a nyugdíj!?
Hová dolgozzak?
Kinek csicskázzak?
Mire gyűjtsek?
Nincs gáz.
Legalábbis bekötve.
Szinte minden fával megy.
Feladtam az életem, és kezdek egy újat, fenntarthatót.
Ti miért nem?
Félelmetes?
AZ!!!
És az nem az, hogy bármikor kirúghatnak?
Megalázhatnak?
Szívathatnak egész nap???
DE!!!
Menjen a francba a kormány, és megyek én is!
Építek egy új világot, hogy tudjak miből élni.
Nem mondom, hogy könnyű...
De legalább nem vagyok a társadalom qrvája, holmi vezetők rabszolgája, csupán a magam ura.
Van kutyám. Cicám. Lovam. Fizikai munkát végzek. Soha nem voltam ennyire egészséges.
Depresszió?
Van.
De messze nem olyan, mint a városban.
Bocsánat, ha "offoltam", de ez úgy gondolom kellett ide.
Van más út.
Mindig van.
A magad ura vagy.
Valóban jól hangzik, hogy van akinek sikerült megtalálnia a számítását!
Magam is megpróbáltam ezt. Egy ideig működött. De sajnos nem tudtam eltartani sem családomat, sem magamat. Munkába álltam ismét. Majd visszaköltöztem fővárosunkba és még jobb munkám lett. Jelenleg ide köt családom, otthonunk. Másodszor nem szeretnék innen elmenekülni.
Az ismerőseimet én két csoportra tudom osztani. Egyik akinek van munkája, és nem tud melót. A másik, akinek nincs, de ők legalább elkérik az elérhetőséget, hátha tudnak valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!