Miért lehet nehézlégzésem és folytonos válladék
ürítés?
11/21 A kérdező kommentje:
Voltam orvosnál, nem hallott nem semmit a mellkasomnál. Szerinte a nehézlégzés stressz miatt van, a válladék pedig allergia.
Akkor nyugodj meg, nincs semmi komoly fertőzés gyulladás. Ezek az okok elég nehezen múlnak de nekem is volt olyan vírusbetegségem ami egy hónapig kísértett. Mást meg náthával együtt kihevertem egy hét alatt. Az allergia az hosszútávú sajnos és jellemző rá a színtelen bő váladékozás. Szerintem higyj a dokinak. Felírt valamit? Allergiára Claritine tablettát szoktak, náthára meg Allergodilt pl. A stresszre meg pihenj sokat, igyál nyugtató gyógyteákat. Azt lehet enyhíteni gyógyszer nélkül is. Jobbulást!
2013. febr. 2. 13:30
13/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. Allergiás vagyok, arra az Aeriust szedem, bár őszinte vagyok, egy jó ideje nem vettem már be, de rendszeresen fogom szedni. Remélem, hogy elmúlik, csak azért ijesztő, hogy már október óta fenn áll ez.
14/21 A kérdező kommentje:
Még azt elfelejtettem, hogy októberben voltam mellkasi röntgenen, az bronchytys-t mutatott ki.
Igen, a hörghuruttól van nehézlégzésed. Aerius is jó, szedtem az is néhanapján. :) De én sem rendszeresen, csak amikor éppen szükségét éreztem. Sajnos nem olyan mint az antibiotikum, nem az okot szünteti meg csak tünetei kezelésre jó. Így nem probléma ha nem szeded rendszeresen, bár ezt ne hangoztasd az orvosodnak mert kitér a hitéből. Szerintem egy szemet sem szabad kihagyni. Hosszútávon alakul ki a hatása legjobban az tény, de nekem időszakosan már egy szem is segít. Igy nem terhelem vele folyamatosan a szervezetem mert máskor hetekig meg semmi bajom. Ha vannak panaszaim, pl ma reggel is sajnos elkezdett dagadni a szám és viszkettem bevettem egy szemet. Ez nálam most táplálékallergia. Nyáron van a szénanáthás időszakom a légúti panaszokkal akkor szoktam szedni a Claritint mert különben egy százas zsepi nem lenne elég naponta és fulladnék én is(alias nehézlégzés)
2013. febr. 2. 14:57
Szerinte* bocsánat, elírtam.
2013. febr. 2. 14:58
17/21 A kérdező kommentje:
Az nem jó, a Claritint én is szedtem.
Nem használt? Arra sokan panaszkodnak.
Nekem használt, de teljesen K.O lettem tőle..
Aluszékonyság, fáradtság dekoncentráltság. Használhatatlan lesz az ember tőle, úgyhogy csak este érdemes bevenni.
Szerencsére találtam nála jobbat, meg még olcsóbb is Cetirizint szedek azóta. Ez is vényköteles és a dokim is rábólintott.
2013. febr. 2. 15:52
Megint elírtam. Vény nélküli. Nem kell felíratni.
Bocsi!! Nem tudom mi van velem mindent elírok :/
2013. febr. 2. 15:54
20/21 A kérdező kommentje:
Pont az aluszékonyság miatt vette el a doki és kaptam az aerius-t. Most lekzedem újra szedni, kíváncsi elszek, hogy megszűnik-e a válladék termelés, elvileg attól is lehet nehézlégzésem, hogy a válladék eldugítja a hörgőket.
Kapcsolódó kérdések: