Melyik a jobb szerintetek?
Figyelt kérdés
Nos, refluxos vagyok, torkomat marja régóta.
Quamatel savlekötöt kaptam. Szedem 3hete de semmi.
Most kaptam mellé Pantoprazolt, szerintetek hatásosabb lesz? Úgy tudom ez kifejezetten refluxra van.
2013. jan. 12. 02:01
1/3 bensdorp válasza:
A Quamatel nem savlekötő, éppúgy savszekréció-gátló, mint a Pantoprazol, csak más a hatásmechanizmusa. Mindkettő alkalmas a reflux kezelésére, a Pantoprazol erősebb hatású, nagyobb eséllyel javítja majd a tüneteidet. Azért első választás a Quamatel, mert a Pantoprazolnak több és erősebb a mellékhatása, és az elhagyásával visszatérhet egy több hónapos, erős savelválasztás. Először a Quamatellel (vagy más, így ható szerrel) próbálkoznak, hátha elegendő lesz a hatása. Ha nem vált be, jön a Pantoprazol vagy a társai.
üdv: egy gyógyszerész
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Azt szeretném még megkérdezni, hogy ha reggel beveszem a pantoprazolt, este meg a quamatelt, akkor nagyobb a gyógyulás esélye? Sajnos nagyon elhanyagoltam a refluxomat, és már tejesen szétmarta a torkomat.
2013. jan. 13. 02:26
3/3 Takács Jánosné válasza:
Szerintem először a táplálkozásodat változtasd meg pl.élesztö cukor nyers gyümölcs égyomora vacsorára tilos stb. minden nap 2x2dl.viz 1-1 egész citrom leve ez tuti segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!