Jobb vagy bal kezes vagyok?
fogalmam sincs, milyen kezes vagyok, mert "igazából" balkezes vagyok olyan szempontból, hogy bal kézzel írok
ezen kívül bal kézzel fogom az ecsetet és a ceruzát is
viszont jobb kézzel rúgom/dobom a labdát, jobbkezes vagyok teniszben, ha csak egy evőeszközzel eszek akkor is mindig a jobb kezemben van, ollót is jobbkezeset használok (sokkal jobb mintha balkezest használnék), a tűbe a cérnát is jobb kézzel teszem, gitározni is jobbkezes gitáron tanultam meg, pedig először balkezest adtak a kezembe
szóval gyakorlatilag ha egy 15. századi földműves analfabéta lennék jobb kezes lennék fullra :D
de akkor most mi vagyok? mert szinte semmire nem használom a bal kezemet, csak írásra kb.
19
Kulcsold össze a kezedet úgy, ahogyan a képen látod:
Amelyik kezed hüvelykujja van felül olyan kezes vagy.
Nem tudom, hogy ez mennyire tudományos megközelítés, de ismerőseim körében egyértelműen működik.
Szerintem kètkezes vagy. Van egy barátnőm, ugyanúgy ír bal kézzel mint jobbal. Mindent ugyanúgy tud mindkét kezével. Szerintem tök jó :D
Amúgy jobb kezes vagyok de megcsináltam azt a hüvelykujjasat és automatikuasan a bal ujjam van felül.
Szerintem ez az összekulcsolás pont fordítva van...
A hivatalosab módszer, az hogy csapd össze a két kezed (nem a sima a taps, amikor párhuzamosan van a két kezed, hanem a másik). Ez mondjuk nem kifejezetten erre való, ez az, hogy milyen kezes lettél volna, ha nem befolyásolnak. Ja a lényeg, amelyik kezed felül van az a domináns az agyad számára.
Szerintem (nem tudom így van-e, csak szerintem): ez azért van, mert a domináns agyféltekédhez igazodik a másik. (ugye balfélteke - jobb kéz, jobbfélteke - bal kéz) és a domináns félteke által irányított kezed nem mozog annyit, inkább a nem domináns által irányított "mozdul rá" a másikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!