Reflux kezelése?
Figyelt kérdés
Nos, a problémám az lenne, hogy egy éve érzek maró érzést a torkomban, nem nagyon foglalkoztam velem, most odáig jutottam hogy nagoyn ingerli is valami egyfolytában, fekvéskor hajolásnál ez rosszabb,fül orr gégész semmit nem látott a torkomban!....GYomrommal semmi gond nncs, ez lehet reflux? Quamatelt szedek rá esténként, de semmi nem használ.Holnap veszek renniet, illetve kiváltok egy receptet amit az orvos irt fel, pantoprazol.Utánanéztem és a táplálkozásnál is diétát ir, tehát a kenyeret se ehetem, csak a teljes kiörlésüt, vagy a barna kenyeret. Illetve kerüljem a cukrot, zsirosat, füszereset. Szerintetek mikor érezhetek javulást? És még annyi, hogy miért érzem egyfolytában ezt az érzést? A sav gőze irritálhat?2013. jan. 8. 01:18
1/2 anonim válasza:
nekem nem használ egyik gyógyszer sem csak a Refluxon... a párom teljesen mindegy mit eszik, akkor feljön a gyomorsava, nekem van, hogy csak a gőz marja a torkomat meg az orromat... elég kellemetlen, de a Refluxon-nal teljesen elmúlik, és elég hetente 1-2 db belőle (legalábbis nekünk)
2/2 anonim válasza:
Nekem elég rég óta van refluxom, ugyanezekkel a tünetekkel amit írsz. Végül a gyomortükrözésnél derült ki hogy sok a savam, azaz rengeteg. Én is Pantoprazolt szedek és semmi bajom azóta, azaz helyesebben kell egy kis idő-pár hét-mire hatni kezd és elmúlnak a tünetek. Mindenesetre az étrendedre figyelj és igyál meg néha egy-két korty vizet az kicsit segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!