Egy 13 éves lány milyen nyugtatót szedhet?
Nemcsak a gyógyszerre értem....
Pl.: A citromfű tea nyugtató hatású.....
Vannak még hasonlók?
Illetve milyen gyógyszerek vannak?
leginkább semmilyet
vagy tessék elvinni pszichiáterhez, az felír neki olyat, ami a korának és állapotának megfelel
Én Nervenpflege-t szedek. Kúraszerűen, 1-2 hétig, amikor stresszesebb időszak van, vizsgák, stb.
Amúgy az már elég gáz, ha egy 13 éves gyerek is betegre stresszeli magát az iskolában. Nálunk az még tök laza időszak volt, csak gimnázium utolsó 1-2 évében lett "divat" nyugtatózni.
citromfű+levendula tea.
aztán amit még én szoktam és nagyon jó, hogy forró lábvízbe teszek pár csepp levendula olajat.
szedjen B vitaminokat, omega 3-at.. ja, és mindenképp mozogjon! az iskolai stresszt szerintem nagyrészt a sporttal le tudja majd vezetni. meg a mozgás amúgy sem árt.
hétvégente menjetek kirándulni! friss levegő, szép tájak - ez is nagyon jót fog tenni neki!
én nem vinném pszichiáterhez.. annyi történne, hogy felírna neki antidepresszást meg nyugtatót. ezt amíg lehet, kerüld el jó messzire! olyan nincs, hogy korának megfelelő ilyen bogyó.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kirándulni mindenképp elmegyünk....
Eleget mozog mert van egy kutyája és minden nap elviszi 1 órára sétálni/futni
Elmégy a háziorvoshoz, az ad neked beutalót a legközelebbi Gyermek- és Ifjúsági pszichiáterhez, és majd az megmondja, (és fel is írja, ha kell) hogy milyen nyugtatót szedhetsz.
Leginkább semmit. Meg kell keresni a baj gyökerét, hogy miért stresszelsz, és meg kell tanulni lazítani, és megnövelni az önbizalmadat. Na erre is kiváló a fent említett doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!