Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Már nem érzem olyan jól magam...

Már nem érzem olyan jól magam mint régen általában. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mostanában folyton eszembe jut a gyerekkorom. Hogy milyen szép is volt akkor, és hogy a családommal mennyi mindent csináltunk . És mindig , mindennek tudtam örülni, sokat nevettem. Most pedig, 13 évesen, szörnyen érzem magam. A családommal sokat veszekszünk. Sosem tudom magam itthon felhőtlenül érezni, és mindig jár valamin az agyam. Egészen jelentéktelen dolgokon az átlagembernek ,de nekem pl. nagy dolgok. Pl. hogy a világban ez meg ez miért van így, és ha úgy is van, akkor miért pont úgy, és hasonlók. Egyszóval:folyton agyalok. Szinte minden napom ugyanolyan . Anya és apa elmegy dolgozni, én itthon ülök, tv-zek, vagy gépezek , vagy rajzolok, meg ilyesmi. És minden szürke, és unalmas. Az iskolát pedig nagyon nem várom. Akkor még rosszabb . A suliban szoktam stresszelni. Ilyenkor remegek, nem tudom pontosan hol vagyok, és minden egy dolgozatra emlékeztet. Pl. ha valaki megkérdezi, hogy vagy, én úgy akarok válaszolni rá, mintha az egy teszt lenne. De általában mindig csak sokszor ismételgetve, azt mondom, nem tudom. Sajnos ilyenkor mindenkit kizárok a környezetemből, és magamban beszélek. Elég rossz érzés. Tudnátok egy kicsit segíteni? Egy üzenet is jól esne. Előre is köszönöm.

2012. dec. 28. 21:05
 1/3 anonim válasza:
én is íígy vagyok 14l
2012. dec. 30. 12:27
 2/3 anonim ***** válasza:

Én 10 évvel idősebb vagyok nálatok, és megmondom őszintén még én sem tudom mi az élet értelme. Az biztos, hogy emberek jönnek-mennek, barátok egymásra találnak és összevesznek, fizetést kapok majd elköltöm, szóval minden olyan unalmas egy idő után.

De amire rájöttem, hogy mégis talán azért érdemes élni, hogy saját magadat megismerd. Hogy rájöjj 20-25 év után, hogy igazából egy rusztikus angol design szerinti lakásban élnéd le az életed, mert az ikeában ez nagyon megtetszett, mikor utóbb ott jártál. Vagy, hogy zeneiskolába jár valaki, és semmi más értelme nem volt, csak az hogy a gyerek le tudta vezetni a feszültségét, és megtanult higgadtan és türelmesen dolgozni egy célért.

Vagy pl. hogy gyerekként mindent belénk tömnek, aztán felnőtt fejjel rájössz, hogy nem is szereted a savanyú ízt, pedig anya jókislánya mindig meg kellett, hogy egye a kovászos uborkát, a savanyú káposztát, a töltött káposztát, meg a citromos teát.

Szóval a ti életetek is csak most kezdődik igazán, hogy megismered magad, a kedvenc dolgaidat, lesz kedvenc hobbid, és a lényeg, hogy mikor elköltözöl otthonról, egyéniség leszel, és tudsz mindent magadról.A saját életedet pedig eszerint is fogod irányítani, mert nyilván jól akarod érezni magad.

Szóval egy nagy önismeret az élet.

2012. dec. 30. 15:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek, nem vagy egyedül a problémáddal. És klassz, hogy ennyit is mersz róla írni, kérdezni, és változtatni akarsz!!

A legelső dolog, amit csinálhatsz, és igen egyszerű: NE KAPCSOLD BE A TÉVÉT, az az egyik legnagyob agytompító!

Gépezel - a számítógépet rengeteg mindenre lehet használni, ez nálad mit jelent? Tanulsz? Új és régi barátokkal levelezel, beszélgetsz? Szuper.

Játszol? Csak megnézed, "mi újság", céltalanul kattintgatsz oldalakon, olvasgatod, ki mit ír a Facebook-on? Időpocsékolás, amitől csak még unottabbnak fogod magad érezni. Néha egy-egy vicces videó vagy ilyesmi, amin jót nevetsz, persze kell - sőt, jót tesz.

Rajzolgatsz - nagyon jó!!! A kreativitás az egyik legjobb dolog.

Ahelyett, hogy a képernyős dobozok előtt ücsörögsz otthon, inkább csinálj valamit, ahol mozogni kell! Ha nem vonz semmi sport, akkor legalább mozdulj ki otthonról, és sétálj egy órát! Közben nézd meg jól, amerre jársz: vedd észre a fákat, hogy milyenek a házak, figyeld meg az embereket, a járműveket, állatokat, nézz fel az égre, stb.

Így nemcsak friss levegőhöz meg egy kis testmozgáshoz jutsz (ami már önmagában jót tesz, és olyan biológiai folyamatokat indít el a testedben, hogy jobban érzed magad), hanem a fejed is kitisztul egy kicsit, a gondolataid jobban rendeződnek, kevesebbet kell majd agyalnod, amikor mást csinálsz, és új ötleteket is kaphatsz, rájöhetsz dolgokra. Bármikor nem érzed magad, ez kiváló "elsősegély", és még hatásosabb, ha rendszeressé teszed ezt a sétát. Próbáld ki!

És Boldog Új Évet!

2013. jan. 1. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!