Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Melyik gáz az amit ha belélegz...

Melyik gáz az amit ha belélegzünk, beszívunk, akkor halálos is lehet? HOl található ez?

Figyelt kérdés
2009. aug. 23. 16:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Kémiailag nagyon sok ilyen anyag van.

Mondanám például a benzolt, vagy a szén-dioxidot.

A benzol az amit akkor érez az ember amikor például tankol:D

Az nem a benzin szaga hanem a benzolé amit ha 30-40 percen keresztül szagolsz bekábulsz tőle, bár nem tudom, hogy milyen mennyiségben lehet halálos, de az biztos , h káros:)

Remélem tudtam segíteni :)

2009. aug. 23. 16:52
 2/8 anonim válasza:

Szerintem szénmonoxidra gondolsz, de a kérdés úgy lenne helyes, hogy melyik nem?:P

Szénmonoxidot belélegezve eszméletvesztés, majd halál következhet be. A gépjárművek kipufogógázaiban található többek közt (ezért nem szabad garázsban, szellőzés nélkül járatni az autó motorját). Remélem segítettem valamit.

2009. aug. 23. 16:55
 3/8 anonim ***** válasza:
mind a kettő káros, csak nem emlékszem pontosan hogy van de az egyikben kevessebb nem tom mi van ezért mono és di.
2009. aug. 23. 16:57
 4/8 anonim ***** válasza:
a metángáz és a freon gáz, az ami halálos is lehet.
2009. aug. 23. 17:16
 5/8 anonim ***** válasza:

a széndioxid is mérgező, a borospincékben amikor forr a bor, ilyen gáz keletkezik. Nehezebb a levegőnél ezért ha valaki dolgozik a pincében és lehajol, akkor szokta elveszteni az eszméletét.

a szénmonoxid persze szintén mérgező, ahogy előttem valaki írta is.

aztán pl. még mérgező: ózon, klórgáz

2009. aug. 23. 17:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha az illető azért kérdezte ezt, hogy megölje magát, akkor már biztosan tudja hogyan kell. :P
2009. aug. 23. 18:59
 7/8 A kérdező kommentje:

nem nem azért kérdeztem:)

ha beszívjuk ezeket akkor tartós károsodás felléphet?

2009. aug. 23. 19:23
 8/8 anonim ***** válasza:

attól függ mennyi ideig szagolod.

Az elején maximum légzőszervi vagy agykárosodást okoz szerintem és csak utána halált :P

2009. aug. 23. 22:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!