Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Tudnám enyhíteni?

Tudnám enyhíteni?

Figyelt kérdés
Már 2-3 napja éjszakába nyúlóan tanultam, órákon keresztül csak egy helyben ültem az ágyon, a jobb karom be volt hajlítva a könyvet tartván, végig ez idő alatt. Már első napon éreztem a hajlatnál, hogy fáj, olyan izomláz szerűen, mára pedig rosszabb lett az éjjel után. Kinyújtani alig tudom, rettenetesen fáj, és a vállam felé is kiterjed, a felkarom feléig. Tényleg mintha izomlázam lenne, de az kizárt. Lehetséges, hogy attól fáj ennyire mert hosszú ideig be volt hajlítva és szinte nem is nyújtottam ki? Tudnék vele kezdeni valamit, pl. mozgással, mint karkörzés? Vagy jobb lenne kinyújtva hagynom most miközben tanulok? Előre is köszönöm!
2012. dec. 17. 16:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Menj vele dokihoz, vizsgáltasd meg sürgősen, mivel lehet akár mélyvénás trombózisod is. Itt egy vérrög elzár egy eret, ami egyszercsak megindul és pl tüdőembóliát, miegymást okozhat. - Nem játék, egy nagyon jó ismerőst ez vitt el erősen hasonló tünetekkel, pedig Ő még dokihoz is elment vele, csak a doki elbénázta... :(

Lehet valami teljesen ártatlan izomhúzódás is, nem kell megrémülni nagyon, de doki lássa feltétlen! Van egy toll méretű kis ultrahangos doppler radar, az pillanatok alatt észreveszi a vérrögöt. Ilyenkor se kell megijedni: adnak pár szurit, amitől a rög feloldódik szépen és kész. Bárkivel, bármikor előfordulhat, hogy megsérül, eldurran egy ér, ami a heggedése közben ilyet okoz.

Amúgy meg a kenőcs, amit keresel: A diclofenac, de doki úgyis kell a recept miatt...

2012. dec. 20. 12:13
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Az a helyzet, mára teljesen elmúlt, dokinál nem voltam vele... Nem gondoltam volna, hogy vmi komolyabb is lehet!!! De ezekszerint... :(
2012. dec. 20. 22:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, sajnos pont a kis dolgoknak látszó valamikből lehet hatalmas baj. :( Ami vérzik és dagad, azzal az ember hamar elmegy dokihoz. De a nem ennyire látványos dolgokat én is hajlamos vagyok lazábban venni.

Szerencsére nem túl gyakori a trombózis, de itt a környékben a doki ismerős szerint évente 4..5 eset elő szokott azért fordulni.

Örülök, hogy minden rendben, (akár felszívódott a rög akár más valami okozta) de legközelebb már rutinosan spuri doki és az orvost se szabad ráhagyni, míg nem nézi meg radarral, -vagy ha nincs neki, akkor- nem küld tovább kivizsgálásra. Ahogy írtam, tényleg fájdalommentes minden, csak a sort végigvárni ez az egy dolog benne ami kellemetlen. :(

2012. dec. 21. 00:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Azért remélem, nem lesz legközelebb!
2012. dec. 21. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!