Tudnám enyhíteni?
Menj vele dokihoz, vizsgáltasd meg sürgősen, mivel lehet akár mélyvénás trombózisod is. Itt egy vérrög elzár egy eret, ami egyszercsak megindul és pl tüdőembóliát, miegymást okozhat. - Nem játék, egy nagyon jó ismerőst ez vitt el erősen hasonló tünetekkel, pedig Ő még dokihoz is elment vele, csak a doki elbénázta... :(
Lehet valami teljesen ártatlan izomhúzódás is, nem kell megrémülni nagyon, de doki lássa feltétlen! Van egy toll méretű kis ultrahangos doppler radar, az pillanatok alatt észreveszi a vérrögöt. Ilyenkor se kell megijedni: adnak pár szurit, amitől a rög feloldódik szépen és kész. Bárkivel, bármikor előfordulhat, hogy megsérül, eldurran egy ér, ami a heggedése közben ilyet okoz.
Amúgy meg a kenőcs, amit keresel: A diclofenac, de doki úgyis kell a recept miatt...
Igen, sajnos pont a kis dolgoknak látszó valamikből lehet hatalmas baj. :( Ami vérzik és dagad, azzal az ember hamar elmegy dokihoz. De a nem ennyire látványos dolgokat én is hajlamos vagyok lazábban venni.
Szerencsére nem túl gyakori a trombózis, de itt a környékben a doki ismerős szerint évente 4..5 eset elő szokott azért fordulni.
Örülök, hogy minden rendben, (akár felszívódott a rög akár más valami okozta) de legközelebb már rutinosan spuri doki és az orvost se szabad ráhagyni, míg nem nézi meg radarral, -vagy ha nincs neki, akkor- nem küld tovább kivizsgálásra. Ahogy írtam, tényleg fájdalommentes minden, csak a sort végigvárni ez az egy dolog benne ami kellemetlen. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!