SOS! Hangszál sérülés?
Nem érezted még, hogy éjszakánként "felbuggyant" a torkodba ilyen keserű-savanyú lötty?
Nekem orvos rokon mondta, hogy ez a tartós rekedtségem gyomornedv probléma lehet. Nem mertem kivizsgálásra menni, úgy féltem, hogy valami csövet ledugdosnak. Inkább ésszerűen kezdtem táplálkozni: nem iszom kávét éhgyomorra, nem kávéval zárom a napot, cigizni nem cigiztem, 6 után nem eszek, és minden reggel megittam egy kupica Salvust. És lekopogom, megszűnt a torokkaparás, a gyomorégés, a hajnali buggyanás.Próbáld meg a Rennie szopogatós tablettát, az leköti, vagy átalakítja a gyomorsavat.Tudod, a reklámban is?:)
GERD(GORD) lehet a kulcsszó, nézz utána a neten. Gyakori a foniátriai tünet is.(rekedtség)
Salvus víz jó.
Szénhidrátot csökkentsd. Szűk ruházatot kerüld. Ne legyen túlsúlyod a hasi területen.
Problémát okozó ( csokoládé, édességek, paradicsomlé, sárgabaracklekvár, erős fűszerek, stb....) ételeket hagyd el.
Kis mennyiséget fogyassz gyakran, jól megrágva. Elalvás előtt 2-3 órával ne egyél. Közvetlenül étkezés után ne feküdj le.
Éjszakára mától a teljes matracod! fejvégi részét kissé emeld meg, így a sav éjjel nem tud visszafolyni. (Nem 2 nagy párnát kell a fej alá tenni.)
A panaszaid -ha a GERD-(GORD) áll fenn- csökkenni fognak, talán meg is szűnnek.
Tartsd be, segíteni fog! Ha ez áll a hátterében.
A (kiegészítő) Salvus vízre kérdezz rá mennyit lehet/szabad/kell.
Kinél, mi/mennyi.:)
Ja.... és ne üldögélj étkezés után összegörnyedve.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!