Miből lehet felismerni a depressziót?
Folyton rossz kedvem van mostanában, illetve van egy kis hangulatingadozásom is. Egyre kevesebb dologban tudom meglátni a jót, meg félek hogy elveszítem a hozzám közelállókat. Sose voltam még ennyire pesszimista mint mostanság.
Ennyire kezdek rámenni a munkanélküliségre? Vagy mi ez? :S Hogy tudnék ebből kimászni?
Ez csak reménytelenség, céltalanság. Ne keserítsen el a keresgélés, én is átestem ezen, és sokszor fel akartam adni. Ne menjen rá a lelkedre, most az a munkád, hogy munkát keress!
Találj egy új hobbit, ami nem költséges, pl olvass, vagy csinálj valamit a ház körül, lényeg, hogy ne légy dologtalan, mert akkor könnyebben lehet rossz kedved.
A depresszió más tészta. Az inkább arról szól, hogy szélsőséges hangulatingadozásaid vannak, aminek az egyik pillanatban örülsz, a másikban már sírsz tőle. Vagy nem érdekel semmi. Üresnek érzed magad, értéktelennek az életet, azt érzed, hogy semmit és senkit sem szeretsz, nincs értelme semminek. Meg kell találni a jót, gondolkozz úgy, hogy egyszer ennek az időszaknak is vége lesz, és inkább próbáld kiélvezni, hogy legalább most van szabadidőd, foglalkozz olyanokkal, amit szeretsz csinálni.
A pénztelenség a másik idegesítő dolog ebben, sajnos ezt nem tudod kiküszöbölni, össze kell húzni a nadrágszíjat, nincs mese. De ha eléggé küzdesz és kitartó vagy, még ha néha meg is botlasz, de akkor is eléred a célod. Ez lebegjen a szemed előtt, mert mindig lesz egy holnap és mindig lesz valahogy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!