Segítség ropog a térdem!?!
Nagyokat roppan a térdem minden egyes legugolásnál kivétel nélkül...
mit kellene tennem?az orvosom ajánlotta a melegítést,amit ki is jártam,viszont még súlyosbított a helyzetemen...
és már beszedtem kb 350db calcium tablettát...mind ez 1év alatt és az eredmény 0.
Az orvosom ajánlotta a calciumot...
és igen...sportolok,de nem terhelem túl magamat...
és az orvos nem is momd konkrétumot,h mi is lehet ez...(porckopás)
Ha ún. aszténiás alkat vagy (keress rá a weben erre a szóra, nem írok hegyibeszédet megint), akkor ez normális.
Ca-t szedhetsz (C-vitamint is mellé, mert az segíti a Ca felszívódását), de csak ésszel, mert az arra hajlamos embereknél hamar vesekövet, vesehomokot okozhat. Különönsen azért is szedhetsz, mert abban a korban vagy, amikor nagyon hirtelen növekedések lehetnek egy embernél.
A fogaid is megsínylik, ha nincs elég Ca a szervezetedben.
Én aszténiás vagyok, (nő), magas-vékony. Amióta az eszem tudom, mindig ropogott a térdem, a nyakam is, és általában sok-sok izületem. teljesen nomrális. Súlyemelő nem leszek, nyílván. :)
Saját tipp: ha szereted, egyél sok csirkecsont-véget! A porcogóját! :) Gyerekkorom óta nagyon szeretem, és mint kiderült, nagyon jól teszem, hogy eszem.
Ja: és úszás, ha szereted. nagyon jót tesz mindennek, és tehermentesíti az izületeidet.
167 cm magas és 60kg vagyok :)
és am szedem a calcium D3 mellé a C-vitamint :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!