Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Segítség ropog a térdem!?!

Segítség ropog a térdem!?!

Figyelt kérdés

Nagyokat roppan a térdem minden egyes legugolásnál kivétel nélkül...

mit kellene tennem?az orvosom ajánlotta a melegítést,amit ki is jártam,viszont még súlyosbított a helyzetemen...

és már beszedtem kb 350db calcium tablettát...mind ez 1év alatt és az eredmény 0.

2012. nov. 17. 23:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Kinek az ötlete volt a calcium? Zsákutca.C vitamin kell ahhoz,hogy a kollagének-pl. a porcok-egészségesen tudjanak fejlődni.
2012. nov. 17. 23:13
 2/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, mitől ropog. Ha azért, mert nincs elég sikosító anyag a térdedben, akkor a leghatásosabb egy injekció ormában a térdbe juttatott anyag. Ha a porccal van a gond, akkor porcerősítő kell. Ha túl sokat sportolsz, az is baj lehet.
2012. nov. 17. 23:22
 3/10 A kérdező kommentje:

Az orvosom ajánlotta a calciumot...

és igen...sportolok,de nem terhelem túl magamat...

és az orvos nem is momd konkrétumot,h mi is lehet ez...(porckopás)

2012. nov. 17. 23:29
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem írtad mennyi idős vagy, hirtelen növés után ez általános és elmúlik. Egyébként meg lehet hogy másik orvost is meg kellene kérdezni.
2012. nov. 17. 23:38
 5/10 A kérdező kommentje:
16 múltam:)
2012. nov. 18. 13:11
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor ne csodálkozz, ha 10-20 centit nősz egy év alatt, hogy az ízület nem tudja követni. Ne erőltesd agyon, majd elmúlik.
2012. nov. 18. 13:27
 7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a bíztatást,de viszont sokan azt mondják,hogy pár év múlva görbebottal fogok járni :(
2012. nov. 18. 18:02
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha ún. aszténiás alkat vagy (keress rá a weben erre a szóra, nem írok hegyibeszédet megint), akkor ez normális.

Ca-t szedhetsz (C-vitamint is mellé, mert az segíti a Ca felszívódását), de csak ésszel, mert az arra hajlamos embereknél hamar vesekövet, vesehomokot okozhat. Különönsen azért is szedhetsz, mert abban a korban vagy, amikor nagyon hirtelen növekedések lehetnek egy embernél.

A fogaid is megsínylik, ha nincs elég Ca a szervezetedben.

Én aszténiás vagyok, (nő), magas-vékony. Amióta az eszem tudom, mindig ropogott a térdem, a nyakam is, és általában sok-sok izületem. teljesen nomrális. Súlyemelő nem leszek, nyílván. :)

Saját tipp: ha szereted, egyél sok csirkecsont-véget! A porcogóját! :) Gyerekkorom óta nagyon szeretem, és mint kiderült, nagyon jól teszem, hogy eszem.

Ja: és úszás, ha szereted. nagyon jót tesz mindennek, és tehermentesíti az izületeidet.

2012. nov. 18. 18:53
 9/10 anonim ***** válasza:
8-as voltam: aki a görbebottal ijesztget, annak azt kell válaszolni, hogy ne irigykedjen rád. Nyugi, nem fogsz görbebottal járkálni! Csak hogy tudd: egy vékony ember mindig sokkal nagyobb eséllyel él hosszú ideig, mint egy kövér vagy egy izommatyi.
2012. nov. 18. 18:56
 10/10 A kérdező kommentje:

167 cm magas és 60kg vagyok :)

és am szedem a calcium D3 mellé a C-vitamint :)

2012. nov. 18. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!