Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ez lehet komoly? Nem bírja a...

Ez lehet komoly? Nem bírja a tüdőm a terhelést?

Figyelt kérdés

21éves vagyok,három éve sportolok komolyan(heti 3 másfél-kétórás kick-box edzés,plusz heti egyszer 20hossz egy 50es medencében)

Az elmúlt pár héten edzések közben/után rendszeresen fáj a hátam és a mellkasom,egyértelműen tüdő irányból. Nagyon.Eddig ezzel nem volt probléma,max. 15-20percig szúrkállt,de most edzés után háromnegyed órával még mély levegőnél majdnem megőrülök.Ilyen sürű nyákot köhögök föl fájdalmak közepette, esetenként véreset(rózsaszínt).Két három óra nyugalmi állapot kell mire teljesen elmúlik.Amúgy alapból nincs semmi bajom,csak edzéskor.Mi lehet ez?

2012. nov. 8. 14:03
 1/3 anonim ***** válasza:

tüdőgyulladásod, mellhártya-gyulladásod lehet, menj orvoshoz és addig hagyd abba a sportot, nem szabad megerőltetni egy beteg szervezetet

röntgen, vérvétel vár rád, ne hanyagold el, nagyobb bajod is lehetne belőle

2012. nov. 8. 14:11
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem nagyon gondolkodtam ilyenben mert nincsen más tüneteim.És ez is csak heveny, addig amíg meg nyugszik a tüdőm.Lázam, vagy bármi ami tüdőgyulladásra mutatna nincs.Persze ha sokáig így lesz orvoshoz megyek,de tényleg nem tudom miért készít ki ennyire az edzés.
2012. nov. 8. 15:22
 3/3 anonim ***** válasza:

nézz utána, létezik atípusos tüdőgyulladás, nincs láz, terhelés nélkül nem is érzed, nem vesz le a lábadról

na pont a nem tipikus tünetek miatt szokott ez veszélyes lenni, pl. sztetoszkóppal sem lehet hallani a zörejt, röntgennel mutatható ki

2012. nov. 8. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!