Magas a pulzusom?
24 órás vérnyomás mérőt raktak fel rám tegnap, és az eredmények szerint magas a pulzusom úgy általába. Percenként 78. Biciklizés közben 188 - ra ugrott. Kicsit valóban magasnak tűnik, de utána néztem hogy az ideális pulzusszám 60 és 80 között van.
Tudom, hogy inkább a szakember véleményére kellene hallgatnom, mint az internetes írásokra, de mit gondoltok? Tényleg van okom aggodalomra?
22/L
Mennyire vagy formaban?
Ha rendszeresen sportolsz meg jo kondicioban vagy, akkor ez a pulzus tul magas (a tachycardia hataresete). Nyugalmi allapotban 50-60, nem tul nagy erofeszitesnel 100-120 kozott kell legyen.
Ha nem szoktal sportolni, tulsulyos vagy stb, akkor viszont "normalisnak" tekintheto.
Hát eléggé tekertem a bringát, szembe fújt a szél is, meg nem gurulós úton mentem...
Rendszeresen nem szoktam sportolni, de amikor kicsit formába akarom hozni magam, akkor szoktam helyben futni 10 -15 percet, hetente háromszor, négyszer... ezenkívül felüléseket, meg ilyen szobai gyakorlatok... szóval intenzíven nem sprotolok.
Hát igazából már kielemezte, fel is írt egy pulzusszám csökkentő tablettát
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!