23 évesen görbe a hátam, tehetek még ellene valamit, vagy már késő?
Figyelt kérdés
2009. aug. 12. 20:03
1/6 anonim válasza:
Az úszás sokat javít rajta. Na meg mindegyik sport. És próbálj odafigyelni, hogy napközben húzd ki magad. Nem vagy lúdtalpas? Mert attól is kialakulhat. Ha erre gyanakszol, menj el ortopéd orvoshoz és ő majd ír fel lúdtalp betétet és ha súlyos a deformitásod, van rá fűző. Semmiképp se késő.
(ápolónő)
2/6 anonim válasza:
Ja, és van kimondottan gerinctorna. Az nagyon jó erre. (előző vok)
3/6 anonim válasza:
Nekem a doki azt mondta nemtud semmit tenni mert 17éves vagyok sé beállt már részlegesen a csontosodás, annyit mondott h húzzam ki magam mindig ezzel is vmennyit segíthetek rajta
4/6 anonim válasza:
Ezzel nem értek egyet. Igenis sokat javulhat fizikoterápiával, fűzővel, lúdtalpbetéttel, úszással. Hogy lenne késő 23 évesen? Eleve 25 éves korunkig nőhetünk. Mindenképp Ortopédust keress fel!
5/6 anonim válasza:
a szobatársam 19 évesen füzöt hordott, ö saját maga mondta, h nagyon jot tett neki. Természetesen a hátizomzat erösitése megfelelö tornával sokat segit a tartáson.
6/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy miután befejeződik a csontosodás, azután is lehet rajta segíteni, maximum már nem olyan mértékben. Szóval az az orvos, aki elküldte a betegét azzal, hogy már nem lehet rajta segíteni, az nem tudom hol járt aznap..:O xD De minél előbb, annál jobb, szóval ne hanyagold el, legjobb lenne ha sokat úsznál és gyógytornáznál is.
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!