Miért vagyok ennyire fáradékony? Vagy más is van így?
Általában 10 órákat alszom hétvégén, és ha nincs suli. Az a típus vagyok, akik este nem tud korán elaludni, és reggel 'sokáig' alszik (10:30 max).
Tegnap este sikerült elaludnom 21:15-kor, de 2 órával később felébredtem, és nehezen visszaaludtam.
Suliidőben 22:00-23:00 közt tudok elaludni, pedig nagyon elfáradok egész nap (csak egy, max 2 kávét szoktam inni). 06:00-kor szoktam kelni.
A vasamat már ellenőrizték, minden rendben van a vérképemmel.
18l
7-8 óra alvásnak elégnek kellene lennie.
De nem tudom, én is azt látom, hogy kb. mindenki kókadozik körülöttem.
Én örülök, ha fél 11-kor le tudok feküdni, és fél 12-kor már alszom is. 6 körül pedig talpon kell lennem :D. Az ébredés és a készülődés kegyetlen, de az azért, mert korán kell, alváshossztól független.
Aztán mintha felpörgettek volna, egész nap semmi bajom. Ha nem iszok kávét, unalmas előadásokon álmos leszek, ha iszok, akkor még unalmas előadásokon se. Aztán éjfélig nem is lennék álmos, de muszáj megpróbálni lefeküdni 11 előtt. :D
Jó, én könnyen beszélek (ha 3 óránál többet alszom, másnap semmi fáradtságot nem érzek...), de ne aludj hétvégén se túl sokat. 10 óránál több már biztosan fárasztó, ugyanolyan rossz, mint a kevés alvás. Szerintem aludj 9 órát, és még fél órát heverj.
Hét közben meg sajnos csak az a járható út, hogy 22-kor fekszel. Hidd el, tudom, hogy lehetetlen, lásd fentebb. :D 8 óra alvásnak aztán végképp elégnek kell lennie.
Egyébként esetleg megpróbálkozhatsz a sportolással, vitaminfogyasztással, bőségesebb (tiszta) víz fogyasztásával, mindenhol azt hallani, hogy ez segít. Valamennyit biztos.
De szerintem alkat kérdése. Mint írtam, én kevés alvással is elvagyok, 10 felett viszont alig bírok elmászni a kávéfőzőig. :D Barátnőim meg olyanok, mint Te: 8 vagy annál kevesebb alvás és félálomban vannak minden áldott nap egész álló nap!
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!