Lehet hogy sérvem van? Aggódjak?
Kb 2 napja érzek fájdalmat a jobb comb tövemtöl egészen a hímveszzőmig de csak akkor fáj ha megnyomom vagy ha húzom a bőrt. ha megyek, ülök stb. akkor semmi. mi lehet ez? sérv vagy valamilyen gyulladás? aggódjak?
15/F :/
"akkor fáj ha megnyomom vagy ha húzom a bőrt"
Mire gondolsz? A combod bőrére, vagy a fitymádra?
Szerintem nem sérv.
Lehet, hogy csak meghúzódott ott valami. Ha nem múlik, keresd fel a háziorvosodat.
"Tünetek, kórlefolyás
A folyamat kezdetén, amikor még nem látható az előboltosulás, kizárólag a hasi panaszok hívják fel a figyelmet a sérv lehetséges kialakulására: hasi görcsök, szúró vagy nyilalló hasi fájdalmak jelentkezhetnek. A hasi és lágyék- vagy heretáji fájdalmak erősödhetnek lehajlás vagy emelés esetén, de nem feltételei a lágyéksérvnek.
Az ezt követő stádiumban a lágyéktájon kisebb-nagyobb előboltosulás látható, amely a hasizom megfeszítésére, köhögés hatására növekedhet. A kiboltosulás kialakulhat lassan, hetek alatt, vagy hirtelen, például egy nehéz tárgy megemelése vagy erős köhögési, illetve nevetési roham után.
A lágyéktájon kívül a férfiak a herében, a nők a nagyajkak tájékán érezhetnek duzzanatot, szokatlan súlyt, esetenként húzó vagy égő érzést. A diszkomfort érzés vagy a fájdalom gyakran csak akkor csökken, amikor a beteg fekvő helyzetbe kerül.
A sérvtömlő kizáródása esetén székrekedés, hányinger és hányás, különböző szövődmények jelentkeznek."
Hali!
Nekem is volt ilyen! Mint kiderült, be volt gyulladva nekem a bőr ott a borotválástól. Lehet neked is azért akár, ha már.. Próbáld bekenni vmi hűsítő krémmel!
29F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!